19 Юни 2015

Bobcat бързо и ефективно се справи с обраслите Плевенски редути

Пролетта е в разгара си, а и дъждовете не спират. Едно наистина благоприятно време за развитието на непроходим храсталак и висока трева. Тази растителност обаче заплашва да превземе ред забележителности и туристически обекти. Освен неестетичния вид, подобна растителност прави тези красиви места практически неизползваеми от жителите на градовете и техните гости. Такива терени от друга страна стават благоприятна среда за развъждането на влечуги, паразити и насекоми.

Поради горепосочените причини от Община Плевен и общинска фирма Паркстрой проявиха интерес към производителна и ефективна машина, която да се справи с растителнияте нашественици. За тази цел Мегатрон организира демонстрация на тандема Bobcat Т770 и горски мулчер, като най-подходящата комбинация за справяне с този проблем. Същевременно се свърши и малко полезна работа – почистиха се силно обраслите редути около Панорама Плевенска Епопея.

Машината бе транспонтирана до мястото и под умелото управление на оператора се зае с  гъсто обраслия редут. Директорът на Панорама Плевен, доц. д-р Милко Аспарухов, лично следеше процеса, контролирайки почистването и отстраняването на неестетичните дървесни видове и храсти и запазването на ценните видове. Общинска служба Екология, зам. кмета на Плевен, г-жа Д. Владимирова и служителите на Паркстрой лично се убедиха в качеството и ефективността на горския мулчер на Bobcat. Благодарение на инициативата, подета от община Плевен и подкрепена безвъзмездно от Мегатрон ЕАД, гостите на града ще могат да се насладят на почистени и вече видими редути.

Oсвен почистване на обрасли площи, косене на трева и товаро-разтоварна дейност, машината може да бъде използвана и за снегопочистване на труднодостъпни места при обилен слеговалеж, да прави ремонти на пътната настилка и дори да почиства паркинги и улици с многобройните работни приспособления, разработени от Bobcat за Bobcat.

 

Медия