16 Ноември 2015

Мегатрон и Bobcat представят: Supercross Sofia 2015

Шампионатът носи името Supercross Sofia – Битката за София, а българската столица беше предпочетена за негов домакин не само заради локацията и подходящото време на провеждане, но и защото единственият състезател в AMA Supercross шампионата от Източна Европа е българинът Стоян Рашков. BOBCAT И МЕГАТРОН са партньори на SUPERCROSS SOFIA. Те ще предоставиха 2 бр верижни товарачи Bobcat Т650 за изграждането и един резервен, телескопичен товарач Bobcat TL470 за спомагателни дейности, които изградиха трасето за едно денонощие. Пренесени в залата бяха 1400 м3 пръст.

Състезанието протече с много емоции, като публиката се наслади на невиждано зрелище на две колела, съпътствано от много музика, невероятно шоу, спиращи дъха пироефекти и светлини. На първо място се класира  #10 Justin Brayton (USA), който до последно води ожесточена битка с класиралия се на второ място елитен пилот, също от съединените щати, # 50 Malcolm Stewart. Третото призово място зае # 28 Weston Peick (USA)

Защо именно Bobcat?

Трасето се подготвя със специална пръст с определена влажност. От първостепенно значение е градусите на наклона на скоковете на изкачване, дължината между секциите и рампите за приземяване да са изключително точни, а времето за изпълнение на този мащабен пороект е наистина само 24 часа. Ето защо американските професионалисти, предпочитат именно Bobcat. Машините са легендарни със своята надеждност, а в същото време са наистина бързи и движенията им са плавни и координирани.

Още за Суперкроса

AMA Supercross е официален шампионат на FIM - топ първенството в дисциплина мотокрос, привличащо елитни професионални пилоти от всички краища на света. Надпреварите се провеждат на изкуствено създадени дърттрак трасета, поместени в стадион или закрита зала. Сезон 2015 се състои от 17 кръга – първият от които бе на 3 януари в Анахайм, а последният е на 2 май в Лас Вегас. През 2014 г. публиката на състезанията достига 831 365 души на стадионите (3,5% ръст в сравнение с предишната година), а зрителите пред екраните по света достигат 14 736 000.

В Европа се провеждат само 3 лицензирани суперкрос състезания – Франция, Швейцария и Италия, като този сезон дебютира и четвъртo – Supercross Sofia 2015.