31 Март 2016

BOBCAT отново на Ендуро Кърнаре 2016

Ендуро Кърнаре 2016 стартира силно със зрелищните състезания на “затворено трасе” в класовете “Pro”, “Хоби” и “Жени”. В събота състезателите от класовете “Експерт”, “Сеньори”, АТV се мъчиха с навигацията, а ендурокросът за тях бе предвиден за неделя.
В Pro-класа най-добрият български състезател в тази дисциплина Теодор Кабакчиев (KTM) бе безапелационен в първия ден и завъртя 5-те обиколки за 11:23.8 минути. Втори на 0.32 секунди остана Иван Димов (Husqvarna), а на само 0.04 секунди след него финишира Илиян Кузманов (Sherco).


Съботният следобед предложи още едно предизвикателство за най-добрите ендуристи. Точно в 16.00 по традиция стартира хилклайминг (изкачване на стръмен склон), който бе и най-голямата атракция в Ендуро Кърнаре 2016. След близо едночасова борба със своите конкуренти първи до върха се изкачи 6-тият в дисциплината в Европа Димитър Трънков (KTM).
Във втория състезателен ден пилотите от Pro-категорията се изправиха пред кошмарния трак за навигацията, който вместо неделна “разходка в парка” се превърна в истинско сито. До финала от общо 17 състезатели достигнаха едва двама! Първи през изтощителните препятствия очаквано премина Теодор Кабакчиев (КТМ), който взе 46 километровото трасе за цели 5:39.41.1 часа, като на над 40 минути след него втори завърши Десислав Цеков (Husqvarna). Топ 3 в първия състезателен ден оформи Пламен Пенчев (Husaberg), който успя да измине само 20 километра от общата дистанция. Челната петица допълниха Илиян Кузманов (Sherco) и Михаил Митов (КТМ), чиито сили стигнаха съответно до 16-тия и 13-тия километър.

13055213 42 

За повече информация за състезанието:

http://hardendurokarnare.weebly.com

Така с пълен актив от 50 точки от двата състезателни дни Теодор Кабакчиев се поздрави с поредната безапелационна победа за сезон 2016. Среброто в Ендуро Кърнаре 2016 с 38 точки грабна Илиян Кузманов, а подиумът в профи класа допълни Десислав Цеков с 36 точки.

“Състезанието беше доста трудно и изтощително като трасе, може да се каже най-трудното в България. Само 2-ма успяхме да го завършим като вторият състезател финишира 40 минути след мен. Склоновете бяха толкова стръмни, че ни се наложи да слизаме от моторите и буквално да се пързаляме по надолнищата, а на горе да бутаме. Това от своя страна беше добра тренировка за участията ми в чужбина и дори се радвам, че успяха да ни затуднят толкова организаторите. Доволен съм от себе си и смятам, че тази година не трябва да отстъпвам от първото място на нито едно от националните състезания, ако всичко с мен и мотора е наред!” - каза Кабакчиев след финала.

В клас Експерт челната тройка окупираха Стефан Бонев (KTM) - 42 точки, Васил Шишков (KTM) - 38 точки и Филип Наумов (Gas gas) - 35 т.
Близо 20 състезатели с АТV-та взеха участие в Ендуро Кърнаре 2016, като това бе и най-многобройния клас. Победата с 43 точки взе Иван Генчев (Kawasaki), а негови подгласници станаха Христо Палазов (Honda) - 41 точки и Методи Павлов (Can-Am) - 40 точки.

В Ендуро Кърнаре 2016 на старта застанаха и четири дами с мотоциклети, като с победа в навигацията златото грабна Йоана Симеонова (Yamaha). Александра Ангелова (KTM) спечели убедително ендурокроса и завърши втора в навигацията, което и донесе среброто. Подиумът допълни Денка Йорданова (KTM).

Следващото предизвикателство за българските Ендуро състезатели е първият кръг от Балканския шампионат по Екстрийм Ендуро, който ще се проведе край Габрово на 13-15 май.

 “Състезанието беше доста трудно и изтощително като трасе, може да се каже най-трудното в България. Само 2-ма успяхме да го завършим като вторият състезател финишира 40 минути след мен. Склоновете бяха толкова стръмни, че ни се наложи да слизаме от моторите и буквално да се пързаляме по надолнищата, а на горе да бутаме. Това от своя страна беше добра тренировка за участията ми в чужбина и дори се радвам, че успяха да ни затуднят толкова организаторите. Доволен съм от себе си и смятам, че тази година не трябва да отстъпвам от първото място на нито едно от националните състезания, ако всичко с мен и мотора е наред!”- каза Кабакчиев след финала.

В клас Експерт челната тройка окупираха Стефан Бонев (KTM) - 42 точки, Васил Шишков (KTM) - 38 точки и Филип Наумов (Gas gas) - 35 т.