10 Април 2017

Bobcat E26 участва в акция по залесяване на Витоша

Служебният зам.-министър на земеделието и храните проф. Иван Палигоров, който беше специален гост на събитието, не пропусна възможността да се запознае подробно с машините, които Мегатрон ЕАД предлага за сектор Горско стопанство с марки Bobcat и John Deere Forestry. Проф. Палигоров, който е и преподавател в Лесотехническия университет, определи портфолиото на двата бранда като „последна дума на техниката“ и изрази надежда, че студентите ще имат възможност да се докоснат до наистина качествени съвременни машини по време на обучението си.

Мини багерът Е26, с който бяха пробити дупките по време на залесяването, е с компактен размер, тежи 2,7 т., но е с редица възможности. Подобно на всички машини от Е-поколението, е надежден, комфортен, с плавно управление и мощна хидравлика. Машината опционално може да се конфигурира с дълго рамо или да бъде без допълнителна противотежест, улеснявайки транспорта с ремарке.

Инициативата по залесяване беше кулминацията на мероприятията, организирани по повод Седмицата на гората, и се проведе на територията на Югозападно държавно предприятие - Държавно ловно стопанство „Витошко-Студена“. Един от основните акценти тази година е нуждата да се алармира, че при пожар вековни дървета изчезват за секунди, а възстановяването на изгорелите декари става с десетилетия. 

Мегатрон ЕАД работи с водещите брандове, произвеждащи земеделска, горска, строителна и индустриална техника. Компанията предлага доставка, продажба и следпродажбено обслужване на земеделска, тежка, компактна и мини строителна и индустриална техника, техника за дърводобив, парково строителство и поддръжка, комунална техника и снегопочистване, компресори, генератори, хидравлични работни устройства, малогабаритна строителна техника.