Четвъртък, 05 Юли 2018 10:56

Този уикенд Bobcat ще подкрепи 14-то автомобилно състезание РАЛИ „ТВЪРДИЦА“

Миналата година състезанието получи най-много точки в оценката от всички ралита в България и в последните години се утвърди като еталон за българския автомобилен спорт, отново ще посрещне хилядите гости на едноименния балкански град и най-верните привърженици – феновете на този атрактивен спорт край трасетата на Твърдишкия Балкан. Ние от Bobcat, съвместно с Организационния комитет, община Твърдица и с подкрепата на Българската федерация по автомобилен спорт, сме подготвили едно вълнуващо и динамично рали.

Рали “Твърдица” ще бъде първи кръг от календара на БФАС, което по традиция се провежда през лятото. Дължината на ралито е 214 км от които 96.69 км са състезателни и са разделени на 7 скоростни етапа.

Тази година състезанието ще се проведе официално в два кръга. В събота (7-ми юли) от 16:00 ч. на площад Свобода в гр. Твърдица ще бъде даден церемониален старт от подиума на състезателната арка и под аплодисментите на публиката, екипажите на участващите пилоти ще се отправят за последни приготовления преди същинското начало на надпреварата. В 17:40 ч. е старта на първи скоростен етап "Предела" (23.55 км) и "Боров дол" (7 км), след които следва атрактивния градски специален етап.

През втория състезателен ден (неделя 8-ми юли) на пилотите предстои да преминат нелеките почти 64 състезателни километра на спускане през Твърдишкия Балкан, достойни за формат на световния рали шампионат, за да стигнат отново до подиума на официалната арка. Скоростния етап 4/6 - "Чумерна", ще бъде просто една загрявка за екипажите преди сериозният "Твърдица" (24 км.), който ще стартира от разклона за хижа Чумерна и ще финишира в гр. Твърдица. След направена една обиколка в балкана, екипажите ще имат кратка почивка в зона за прегрупиране и 30 минутен сервиз, за да се подготвят за повторно атакуване на планината и борба за бонус точки в седмия етап „Твърдица“ – POWER STAGE.