12 Март 2019

Bobcat обещава забележително участие на Bauma 2019

На изложението ще дебютира новият електрически мини багер на Bobcat

МЕГАТРОН ЕАД, официалният представител на Bobcat за България и страните от Западни Балкани – Сърбия, Хърватска, Словения и Македония, организира посещение на изложението Bauma 2019 за своите клиенти и партньори. Очаква се това да е едно забележително събитие, на което ще бъдат представени за първи път изключително иновационни решения.
Bobcat ще представи на щанда си по време на Bauma 2019 всеки аспект на своя бизнес. Oчаквайте чисто нови и вече познати продукти на компанията, разпределени по приложения. Освен високотехнологичните си машини, Bobcat ще наблегне на резервни части, финансови решения и други услуги, които предлага на своите клиенти.
Една от звездните забележителности на Bauma ще бъде пускането на новия изцяло електрически мини багер Bobcat E10e, пионер в класа на еднотонните машини. E10e ще бъде представен както в демонстрационната зона на щанда, така и в собствената си зона, една от шестте, демонстриращи приложенията на Bobcat техниката.
Освен новия електрически мини багер и няколко други нови модела, посетителите ще могат да видят пълното продуктово портфолио на телескопични и челни товарачи, както и прикачни устройства, представени по приложения: пренос на материали, изкопни дейности, пътна поддръжка, озеленяване, разрушаване и др.
Какво представлява новият електрически мини багер на Bobcat
Разработен в иновационния център на Bobcat в Добриш, Чехия, новият E10e се основава на дизайна на много успешния конвенционален E10 мини багер, лидер на пазара в класа до 1 тон. Bobcat е продал над 10 000 бр. E10s само за 10 години. Със своя ZTS профил, без емисии, ниско ниво на шум и ширина само 72 см, новият E10e може лесно да преминава през стандартни врати, както и да влиза в асансьори, а това го прави идеален за вътрешни приложения като разрушаване и изграждане на сутерени. В допълнение, чрез свързване на E10e към външно Bobcat супер зарядно устройство, E10e може да изкара пълен 8-часов работен ден.
Освен E10e, новата R серия мини багери ще бъдат представени за първи път на Bauma. Серията се състои се от пет модела (E26, E27z, E27, E34 и E35z) от 2 до 4 тона и предлага най-добрата комбинация от мощност на копаене, изключителна стабилност и прецизнo управление. Освен това по-ниското тегло на машините улеснява техния транспорт.
Зона за обработка на материали
Зоната за обработка на материали ще бъде пълна с нови продукти. Bobcat ще покаже високопроизводителния телескопичен товарач TL43.80HF – един от новите модели на компанията, показван за първи път на Bauma. TL43.80HF предлага висок капацитет на повдигане от 4,3 тона и максимална височина на повдигане от 8 m, който е отличен за ползване в рециклиращата промишленост.
В TL43.80HF е проектиран с подсилени оси, още противотежест и Z-бар кинематика, които заедно дават изключителен обхват на движение и допълнително разпределение на силата, съчетани с най-бързото движение на стрелата на пазара.
Компактният телескопичен товарач на Bobcat TL30.70 също е нов за Bauma. TL30.70 осигурява максимална товароподемност от 3 тона и максимална височина на повдигане от 7 m, подходящ е за широк спектър от приложения, намиращи се в селското стопанство и строителството.
Освен че е компактен, TL30.70 е телескопичен товарач, предлагащ производителност с максимален обсег от 4 м, с натоварване на повече от 1 тон. При максимална височина на повдигане, потребителите могат да вдигнат до 2 тона тегло, което е достатъчно, за да поставите палет от тежки бетонови блокове. TL30,70 е ценово атрактивен в 7-метровия клас машини.
Зона „Изкопни дейности“
Новите мини-багери от серия E27, E34 и E35z ще формират ядрото на зоната за изкопни работи. Дори и с опционалната си противотежест от конвенционален тип, E27 предлага само 280 мм отстояние от веригите, което позволява на машината да работи в затворени пространства. Това прави машината идеален инструмент за много взискателни приложения, където производителността и преносимостта имат приоритет пред компактността.
3.4-тонният E34 разполага с нова просторна кабина с допълнителен мощен климатик, за да се осигури идеална среда на оператора при всякакви климатични условия. Когато транспортната пригодност на машината с ремарке и ZTS не е от необходимост, тази машина предлага отлично съчетание от производителност, стабилност и комфорт на оператора.
При 3,5 тонната машина E35z, функционалността на ZTS е още по-подобрена, използвайки дизайнът Zero House Swing (ZHS) на Bobcat, при който предната част на купола и кабината е също напълно защитена, като се гарантира, че при завъртане, те ще остават в радиуса на въртене в габарита на веригите. Функционалността на ZHS осигурява спокойствие от 320° на свободно въртене при работа в близост до стени и други препятствия, без да се ощетява комфорта на оператора или производителността на машината.
Също така в зоната за изкопни работи ще бъде показан компактният челен товарач T450. Произведен в завода на Bobcat в Чехия, T450 се захранва от дизелов двигател Bobcat D24 с мощност 45,5 кВт (61 к.с.), който гарантира, че T450 има най-доброто представяне и съотношението тегло и мощност на двигателя в своя клас.
Зона „Пътни ремонти“
Зоната „Пътни дейности“ включва новите мини багери от R-серията E27z ZHS и Bobcat S630 и S770, снабдени с новите роторни каналокопатели Bobcat WS-SL20 и фреза за асфалт PSL120.
Показана за първи път на Bauma, новата WS-SL20 роторен каналокопател е проектиран да реже ефективно асфалтови, скални и бетонни повърхности. Той има колело с променливи сегменти, което позволява на потребителя бързо да променя ширината на колелото (50, 80, 100, 120 mm) на мястото на работа, вместо да сменя цялото колело в сервиз, спестявайки 10 часа престой на машината.
PSL120 е един от двата нови размера на фрезата за асфалт, които ще разширят успеха на портфолиото на Bobcat за подобни приспособления. Фрезите PSL50 (ширина 50 см) и PSL120 (ширина 120 см) са предназначени за използване с компактни товарачи Bobcat с подсилени хидравлични помпи (HF).
Зона „Озеленяване“
Петият член на новата R серия E26 може да се види в зоната за озеленяване. E26 е оборудван с допълнителни иновативни функции, като хидравличен цилиндър, вграден в стрелата Cylinder-Inside-Boom (CIB), както и с повишена защита срещу сблъсък на кофата с кабината.
E26 ще бъде оборудван с нов прикачен 85 сантиметров храсторез, част от нова серия леки храсторези, проектирани да се впишат в пълната гама компактни багери Bobcat от 1.5 до 8 тона. Новите храсторези нямат дренажна линия с цел по-лесно инсталиране (plug-and-play), и имат ролер и самонивелиращ се дизайн за лесна употреба, както и с 10 секундна спирачка за по-голяма безопасност.
Най-разпространеният компактен верижен товарач на Bobcat ще бъде показан и за първи път на Bauma в зона „Озеленяване“. T870 се отличава с торсионна ходова част, с торсионни оси, които поглъщат вибрациите, съчетавайки комфорта на окачването на ролките и стабилността на ходовата част с твърди опори. Тези нови функции осигуряват превъзходство на верижния товарач пред всички останали машини в този клас на пазара. Новият T870 предлага окачване с 10% по-голям капацитет на повдигане от предишния модел.
Зона „Разрушаване“
Последната зона на щанда на Bobcat е зоната за разрушителни дейности, в която ще бъде позициониран най-продаваният мини-багер Bobcat E10z.
E10z има максимална дълбочина на копаене 1,82 м и тегло на машината 1066 кг. Една от основните характеристики, която отличава E10z от други машини на пазара, са патентованите странични регулируеми конзоли, които включват хидравлични джойстици с контролирано налягане. Този дизайн е уникален в своя клас, което позволява на оператора да се наслаждава на комфорта и усещането за много по-голяма машини, като в същото време може да регулира ширината на конзолите за лесно преминаване през тесни отвори.