Четвъртък, 03 Декември 2020 12:14

Нови ротационни телескопични товарачи Bobcat

Ново поколение ротационни телескопични товарачи Bobcat

Вдъхновени от философията на кампанията си „Бъдещето е сега“, Bobcat представи на пазара на телескопичните товарачи своята нова разработка. Bobcat разшири линията си от ротационни телескопични товарачи с едно ново, по-добро поколение за пазарите в Европа, Близкия Изтоки Африка (EMEA), Русия и страните от общността на независимите държави (ОНД).

Новата гама ротационни телескопични товарачи Bobcat включва десет модела, съвместими със Stage V за европейския пазар, с височини на повдигане от 18 до 39 м и товароподемност от 4 до 7 тона.

Оливие Тракучи, продуктов мениджър на телескопични товарачи Bobcat, казва: „Новата ни гама ротационни телескопични товарачи предлага разширен избор на модели и увеличени височини на повдигане и товароподемност. Новата гама предлага модерна технология, която е в основата на нашата философия „Бъдещето е сега“. В резултат на това предлагаме подобрена 360-градусова производителност, за да създадем най-добрите инструменти за най-сложните строителни обекти. Големият избор от над 20 прикачни устройства и различни опции гарантиратгъвкавост, ефективност, удобство и безопасност.“

Налични за поръчка сега с някои от вече доставените машини в Европа, новата гама ротационни телескопични товарачи от Bobcat беше представена на онлайн събитие, проведено на 2 декември 2020 година. Това беше продължение на стратегията Next is Now, представена за първи път в EMEA и Русия / ОНД на предишно онлайн събитие през октомври 2020 г., където Bobcat пусна 48 продукта в 12 различни категории.

Нарастващ пазар за ротационни телескопични товарачи

Пазарът на ротационни телескопични товарачи продължава да расте в световен мащаб. Например в Европа пазарът се е увеличил през последните пет години с 23% и през 2019 г. за първи път е достигнал над 3000 единици. Всъщност 85% от обема на глобалния пазар е в региона на EMEA.

Изобретени в началото на 90-те години, ротационните телескопични товарачи разполагат с въртяща се купола и четири стабилизатора, които им позволяват да работят стабилно на място с пълен работен капацитет. Въртенето на купола на 360 ° позволява на машините да се справят с товари навсякъде в работната среда, без да е необходимо да се препозиционират. Това е идеалното решение в градски условия, където пространствата са тесни и маневрирането е ограничено.

Способността им да работят от една точка, за да покрият целия обект, и фактът, че те могат да бъдат използвани от първия до последния ден на строителния проект, са ги превърнали във все по-привлекателна машина за строителни обекти. Въртящите се телескопични товарачи често се наричат ​​машини 3 в 1, тъй като съчетават атрибутите на телескопичен товарач с тези на работна платформа и кран. Следователно приложенията са главно в строителството (80%), но също и в промишлената поддръжка.

Ненадминато изживяване в кабината

Както при всички продукти на Bobcat, комфортът на оператора е предпоставка за новите ротационни телескопични товарачи, а иновативният патентован дизайн на кабината е от ключово значение за безопасната работа на строителния обект, като осигурява:

square red Напълно херметизирана среда;

square red 100% филтриране на въздуха;

square red Отопление и климатизация;

square red Панорамна видимост от кабината за безопасна работа;

square red ROPS / FOPS сертифициране;

square red Лесно регулируема кормилна колона на управление;

square red Удобна, напълно регулируема седалка;

В кабината всички ротационни телескопични товарачи Bobcat са оборудвани с голям, ярък сензорен дисплей с интуитивно управление на машината. Настройките на машината се управляват чрез пет различни менюта. Придвижването между страниците е изключително лесно и интуитивно, като се използва сензорният екран или хардуерен бутон, удобен за работа с ръкавици.

Гъвкавост на прикачните устройства

В ротационните телескопични товарачи Bobcat прикачните устройства са почти толкова важни, колкото самата машина, тъй като осигуряват гъвкавостта, необходима на работния терен. Приставките обикновено са вилици (доставят се стандартно), кранови стрели, лебедки или стрелови лебедки, работни платформи и кофи.

Повечето от новите ротационни телескопични товарачи Bobcat са оборудвани с дистанционно управление за контрол на машината от платформата при издигане на хора, както и управление на машините от разстояние, за да се подобри видимостта и прецизността при работа. С новите модели вече е възможно да препозиционирате машината дори и от работната платформа.

Лесни и безопасни за работа

Ротационните телескопични товарачи Bobcat автоматично разпознават прикаченото устройство, с което са сдвоени, използвайки RFID технология, която също така визуализира съответните товарни графики на дисплея на машината в реално време. В резултат на това машината е готова за безопасна работа в рамките на секунди и сензорният екран показва динамична диаграма на товара, която позволява на оператора прецизно да следи товара по време на работа.

Функцията „Limit" също така позволява на оператора да задава ограничителни параметри на работната зона в три измерения и да оптимизира работните скорости за максимален контрол и безопасност.

Голям избор от опции и високотехнологични функции

За да предостави на клиентите идеалната машина за техните нужди, Bobcat може да предложи голям избор от допълнителни опции, много от които са уникални на този пазар, включително:

square red Дистанционно управление с функция за задвижване. Това осигурява радиоуправление, оборудвано с екран, който позволява машината да се управлява дистанционно и фазите на стабилизиране да се управляват директно от работната платформа. Това води до повишена производителност и ефективност при операции на лебедка, стрела и платформа (включително други).

square red Twin Power позволява машината да се използва без стартиране на дизеловия двигател, като поддържа емисиите на нулево ниво и осигурява безшумна работа. Чрез свързване на машината към външно електрозахранване (380 V), това осигурява захранване на машината, което й позволява да извършва всички нормални операции за повдигане и позициониране на товара. Електрически мотор с мощност 15 kW и бутална помпа от 90 литра / мин гарантират производителността и прецизността, необходими за всяко движение.

Схема за именуване на Bobcat

Вземайки за пример модела TR60.250, ротационните телескопични товарачи Bobcat са именувани според продуктовата линия [(T) elescopic (R) otary], товароподемност (6,0 тона) и височина на повдигане (25 m).

Гамата за Европа включва десет модела - ротационни телескопични товарачи TR40.180, TR50.180, TR50.210, TR50.250, TR60.210, TR60.250, TR70.260, TR60.300, TR60.350 и TR60.390.

Медия