Отсега нататък не сте ограничени дa стоите в кабината на машината: можете да управлявате дистанционно своя Bobcat челен товарач. Дистанционното управление е съвместимо с всички товарачи на Bobcat, оборудвани с джойстици.
Ключови предимства
• PLUG & PLAY - Това лесно преносимо и индустриално решение за дистанционно управление може да бъде монтирано и демонтирано на Bobcat челните товарачи с джойстици само за няколко минути.
• ВИДИМОСТ И КОМУНИКАЦИЯ - Управлението на товарача извън кабината дава на оператора изцяло ново преживяване! Имате пряка видимост за напредъка на работата с огромен набор от различни работни устройства - което прави управлението на товарача по-лесно… и много по-забавно!
Можете също да говорите лице в лице с вашите колеги и да управлявате едновременно.
• COMFORT & PRODUCTIVITY - Дистанционното управление дистанцира оператора от прах, шум, вибрации или работни места, които изискват специални предпазни мерки. Работата може да се извърши по-бързо, с по-голяма точност и при някои приложения с по-малко персонал на работната площадка.
Приложения
• СТРОИТЕЛСТВО/ОЗЕЛЕНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ: За работа, която понастоящем изисква няколко души, това решение може да намали разходите за труд, тъй като един оператор може да свърши работата, като наблюдава прикачното устройство от работната площадка извън кабината. Дистанционно управление може също да подобри дейностите, изискващи движение назад, както често се случва в градските пространства.
• РАЗРУШИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ: В работна среди със силни вибрации, системата за дистанционно управление позволява на оператора да извърши работата от разстояние - без вибрации, замърсявания, прах или шум.
• ИНДУСТРИАЛНИ/СПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ: Отдалечаването на оператора от товарача в ограничени пространства (като корабостроителници и кариери), или от потенциални химикали и други замърсители във въздуха, има големи ползи за здравето. Работата може да се извърши по-лесно и безопасно и с по-добра видимост за управление в тесни пространства. С решението за дистанционно управление всеки може да се справи с опасни или токсични материали от безопасно разстояние, минимизирайки рисковете.
 

МЕГАТРОН, официалният дистрибутор на компактна техника Bobcat за България и страните от Западни Балкани, излезе с добра новина за клиентите на марката. След обратна връзка от тях и фокусирана работа на екипа за Следпродажбено обслужване – компанията намалява осезаемо цените на всички видове масла с марка Bobcat.
От компанията обясниха, че като утвърден и надежден партньор, МЕГАТРОН поставя на първо място удовлетвореността на своите клиенти и целият екип на фирмата работи, за да подобри съотношението цена/качество на всички машини, части и услуги, които предлага.
От МЕГАТРОН отчитат, че закупувайки дадена машина, клиентите не правят единична инвестиция, а реално поддръжката на техниката започва от този момент нататък. Това е и причината да бъдат подобрени цените на всички смазочни продукти с марката Bobcat. Като партньор МЕГАТРОН се стреми да намалява разходите чрез превенция и навременна поддръжка на машините. Концепцията на фирмата за следпродажбено обслужване е да комбинира техническа експертиза на сервиза и високо качество на части и масла, за които гарантират както МЕГАТРОН, така и производителят Bobcat.
От компанията призовават своите клиенти да използват само оригиналните части и смазочни продукти с марката Bobcat, защото така ще си гарантират безпроблемната работа на компактната си машина.
МЕГАТРОН предлага бърза доставка и качествен сервиз за цялата страна. Компанията разполага с 11 търговско-сервизни бази в България в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Монтана, Добрич, Русе, Търговище, Силистра, Ямбол и Бургас, за да бъде максимално близо до своите клиенти, да намали времето за реакция и доставка. Освен това фирмата осигурява целогодишни дежурства на отдел резервни части както през уикендите, така и по време на празници.

Bobcat S70 спечели за втора поредна година наградата "Машина с най-ниски оперативни разходи“ (LCO) в категорията "Мини колесни товарачи". T590 пък спечели същата награда за Bobcat, но в категорията „Мини верижни товарачи“. Миналата година победител в категорията беше Bobcat MT55.

Наградите LCO зa "Maшинa c нaй-ниcĸи oпepaтивни paзxoди" са единствени по своя род в бранша и се основават на изследване на емпирични данни за дългосрочните разходи при тежкото и компактно оборудване. Организатор на конкурса е EquipmentWatch, световен лидер в областта на обработката на данни. Hoминaциитe се излъчват в paмĸитe нa 15 paзлични ĸaтeгopии, ĸoитo пoĸaзвaт нaй-ниcĸa ceбecтoйнocт зa пepиoд oт пeт гoдини.
Oбщaтa ceбecтoйнocт e eдин oт нaй-вaжнитe фaĸтopи, ĸoитo клиентите взeмaт пpeдвид пpи зaĸyпyвaнeтo нa oбopyдвaнe. Наградите, спечелени от S70 и T590, са доказателство за репутацията на техниката Bobcat, характеризираща се с висока производителност, качество и надеждност.
Жири Кармазин, продуктов мениджър в Doosan Bobcat EMEA, коментира наградите на Bobcat: „Радостта ни отново да спечелим тези награди е голяма. Те засвидетелстват, че след повече от 60 години, компактната гама на Bobcat продължава да бъде лидер на пазара. Един от всеки два продавани товарача все още е машина на Bobcat. Нашият стремеж да постигаме отлично качество на техниката и да предлагаме иновации, ни помагат да запазим лидерството си на пазара“.