Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

Машина, създадена за най-тежките условия на работа. ЗАЯВИ ДЕМОНСТРАЦИЯ: тел. 08888 80 60 81

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Bobcat - компактни строителни машини | Мегатрон ЕАД

Нов търговско-сервизен комплекс на „Мегатрон“ отвори врати край Бургас. Центърът е изграден в Технологичния парк на гр. Българово и включва модерен шоурум, офиси, конферентна зала, голям склад за части и сервизно помещение за извършване на ремонти. Стотици клиенти и партньори бяха първите посетители на новата база, разположена върху парцел от 15 000 кв.м. и включва 2000 кв.м. разгъната застроена площ.

Мегатрон е лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника. Фирмата е официален представител в България и обслужва собствениците на машини от световни производители, като John Deere, KUHN, Doosan Infracore Construction Equipment, Bobcat. Компанията има 21-годишна история, разполага с 11 представителства и над 220 служители в цялата страна.

Това е 11-то представителство на „Мегатрон“ в България, оборудвано по най-високите световни технологични стандарти. В него работят още 15 служители, които скоро ще станат 25, а инвестицията надхвърля 2.5 млн. евро.

„Основното направление на фокус за компанията ни са системите за интелигентно земеделие, мониторинг на машините, контрол, превенции на проблеми, високотехнологични решения за анализ на полето и коригиращи програми. Телематика и комуникация от дилърски центрове и предписания за фермерите, за да реагираме проактивно, с една цел - ефективност на машините, високи резултати за фермерите и оптимизация на разходите. Ние сме пионери и нашите клиенти вярват в това бъдеще“ , сподели Ифтах Шахам – Изпълнителен директор на „Мегатрон“ ЕАД.

На тазгодишното изложение Bauma в Германия, което стартира днес, своя дебют направи новият Bobcat E10e, първият в индустрията напълно електрически мини багер (ZTS) в клас един тон.
Без емисии, с ниско ниво на шум и ширина само 72 см, новият E10e може лесно да преминава през стандартни врати и асансьори, което го прави идеален за вътрешни приложения като разрушаване и изграждане на сутерени. Освен това, ако го свържете към външно зарядно устройство, докато операторите са в почивка, Bobcat E10e може да работи цели 8 часа без прекъсване, т.е. един цял стандартен работен ден.
 
Пионер в индустрията
На последното издание на Bauma през 2016 г. Bobcat привлече голям интерес с прототипа на E10e. Като един от пионерите в тази област със своя E10e, Bobcat помогна да се вдъхнови нарастващият фокус върху електрически строителни машини, включително багери, и през последните няколко години индустрията очевидно започна да се движи в тази посока.
Причините са очевидни: не само за да се задоволят еко изискванията, но и защото има ясна и целенасочена бизнес потребност машините да са с нулеви вредни емисии и ниски нива на шум за някои специфични приложения. Освен, че извършват дейност в закрити помещения и сутерени, често се налага да работят в центъра на градовете и то денонощно, както напр. и в райони, изискващи ниски нива на шум като болници, гробища, училища и т.н. Електрическите машини решават много от проблемите, свързани с тези задачи.
 
Уникално предложение за работа на закрито
При работа на закрито, като разрушаване и изкопаване на сутерени, има много специфични изисквания. Досега не е имало стандартно решение за такъв тип дейности и много места трябваше да се обработват ръчно, с по-малко ефективни инструменти, които често не отговарят на желаните стандарти. Новият E10e променя напълно начина на работа.
Разработен в иновационния център на Bobcat в Добриш, Чехия, съвместно със създателите на електрически превозни средства, E10e се базира на дизайна на много успешния дизелов двигател на E10, от който са продадени над 10 000 броя за 10 години. 
Новият E10e има същия ZTS профил и идентични външни размери като стандартната машина E10. Електрическият модел обаче работи с много по- ниски нива на шум- само 64 dBA, докато при E10 шумър е 80 dBA.
Освен това, всички системи и компоненти на E10e са оптимизирани за работа в тежки условия. 
Патентованата електрохидравлична система за задвижване изцяло използва възможностите на електродвигателя и всички компоненти на електрическите трансмисии са напълно уплътнени, отговарящи на стандарта IP67 като същевременно са проектирани да отговарят на изискванията за устойчивост на строителното оборудване.
 
Цял работен ден
E10e разполага със съвременна литиево-йонна батерия, която не се нуждае от поддръжка, с усъвършенствана система за управление, проектирана да се побере в стандартната машинен корпус, за да поддържа ZTS профила на мини багера.
Въз основа на клиентски проучвания, Bobcat оптимизира комплекта батерии, за да осигури достатъчен капацитет, който да отговаря на различни работни приложения на машината. Използвайки възможността за зареждане чрез външно зарядно по време на кратките почивки на работниците, E10e може да работи през целия работен ден (8 часа) и може да се зареди напълно в рамките на 2,4 часа. Новият E10e също е лесен за поддръжка и безопасен за работа - поради използването само на ниско напрежение, няма нужда операторите да имат специално разрешение за работа с него.
Тъй като новата машина е проектирана да се използва за сложни вътрешни приложения като разрушаване, тя е оборудвана с допълнителни линии и ефективна маслена охладителна система за непрекъсната работа на хидравличния прекъсвач. Капацитетът на охладителната система е увеличен, за да отговаря на изискванията за продължителни разрушителни работи.
 
Удивително компактен
E10e е лесен за транспортиране. В допълнение към прибиращата се ходова част, намаляваща ширината му само до 710 мм, интегрираната сгъваема TOPS система (Tip Over Protective Structure) улеснява преминаването през ниски отвори, за работа в сгради и в сутерени.
След като багерът е позициониран и готов за работа, ходовата част на E10e може да бъде разширена до 1100 мм, за максимална стабилност при всички работни условия. Минималната ширина на E10e позволява отлична маневреност в затворени пространства, докато дизайнът на ZTS е допълнително предимство при работа в тесни пространства.
Друга от характеристиките, различаваща E10/E10z от други машини на пазара, са патентованите странично регулируеми конзоли, в които са разположени хидравлични джойстици с контролирано налягане. Този дизайн е уникален в своя клас и се запазва в E10e, което позволява на оператора да се наслаждава на комфорта и усещането на много по-големи машини, като същевременно може да регулира ширината на конзолите за лесно преминаване през тесни отвори.
 
Повишена безопасност и комфорт
E10e предлага същите функции за безопасност за операторите като E10/E10z. Масивна дръжка осигурява помощ за влизане и излизане от машината. Влизането и излизането от багера е по-лесно благодарение на напълно отворената, равна област за краката в операторската станция. Този дизайн улеснява почистването на зоната за краката.
Дизайнът на E10e гарантира, че изместването на стрелата не може да достигне краката на оператора и тази област е максимално защитена. Безопасността и комфорта на оператора са допълнително повишени от напълно прибиращия се предпазен колан на E10e. Както лявата, така и дясната конзола на E10e, които служат за удобни опори за ръце, трябва да бъдат спуснати и заключени, за да работи машината. Позицията на контролните бутони на джойстика на E10e също може да се регулират, за да отговаря на различните нужди на всеки оператор.
Електрическият мини багер E10e съчетава успешните характеристики и високата производителност на E10z за работа в затворени пространства, със своята безопасност, почти нулево ниво на шум при работа и нулеви емисии. В резултат на това Bobcat E10e е атрактивно решение както за фирми под наем, така и за компании, занимаващи се с вътрешни ремонти, където е наложително да се работи с ниско ниво на шум и по всяко време на денонощието.
 

Почти изпратихме зимата...Омръзна ни от сняг и студ, от киша и заледени тротоари... Не така стои въпросът в един български град, защото неговите тротоари, цяла зима бяха чисти и без заледявания.

Представяме ви мини челния товарач Bobcat S450, собственост на фирма „Елит Пунчеви“ ЕООД – малкият голям герой на Козлодуй.
На тези зимни снимки и видео може сами да се уверите колко добре са изчистени тротоарите в централната част на града – там, където друга снегопочистваща техника не би могла да мине.
„Елит Пунчеви“ се сдобиват със своя S450 през ноември миналата година, окомплектован с няколко изключително полезни прикачни устройства, които превръщат мини челния им товарач в „универсален войник“ – комбинирана кофа, кофа миксер за бетон, индустриална четка, палетни вилици, гребло за сняг с хидравлично управление. Машината им Bobcat S450 e двускоростна с джойстици.
Няма нищо по-добро от това клиентите ни да са доволни от своята машина, но когато закупената от МЕГАТРОН техника допринася за по-добрия живот на един цял град, ето това вече е повод за голяма гордост. Най-хубавото е, че с различни прикачни устройства, челният товарач може да бъде използван за много и най-различни дейности целогодишно.
Ако и вие искате да се сдобиете с най-верния помощник на човека - Bobcat, свържете се с нас: http://bobcat.bg/index.php/targovski-ekip