Престижната награда беше присъдена на Мегатрон след преминаване през три етапа на оценяване.

Мегатрон получи златен медал и диплом за верижния мини челен товарач Bobcat T870HF, изложен на щанда на компанията на тазгодишното издание на Пловдивския панаир. Основните критерии за оценка на експонатите, участващи в конкурса бяха иновативността на продукта, приложението на нови материали и технологии, икономическата ефективност, ноу-хау, дизайн, безопасност, безвредност, екологичност и енергоефективност, гаранционен срок и сервизно обслужване.
Оценката на верижният челен товарач се извърши на 3 етапа. През първия етап експертите от работната група провериха документацията на машината. На втория етап посетиха щанда на Мегатрон и изслушаха подробна презентация от търговския мениджър на отдел „Строителна, горска и индустриална техника“ Емил Трифонов и продуктовия мениджър на Bobcat техника Ива Станоева. В третия етап председателят на работната група представя номинациите и Централната комисия гласува носителите на „Златен медал и диплом“. Финално Централната комисия обяви своето решение за награждаване.
Почетното отличие за иновация беше връчено на официална церемония на Димитър Димитров, Директор на направление „Строителна, горска и индустриална техника на Мегатрон от г-н Иван Соколов, Главен директор на Международния панаир.
T870HF е мини челен верижен товарач с последно поколение двигатели с вътрешно горене, разработени специално за Bobcat машините – двигатели Bobcat D34. Машината е с най-голям капацитет в своя клас както на хидравликата, така и на товара на повдигане и преобръщане. В T870HF окачването е торсионно, което позволява и дава изключителен комфорт и прецизност при движение на машината. T870HF разполага с хидравличен поток близо 140 л/мин, което прави възможна работата с най-тежките прикачни устройства като горски мулчер, роторен каналокопател, дробилка за клони, фреза за асфалт и др. Тази възможност за използване на голям набор от прикачни устройства, включително най-тежките, го прави предпочитан избор пред конкурентните машини в класа си.

View the embedded image gallery online at:
http://bobcat.bg/index.php/novini#sigProGalleriab5db345dc0

Поредна втора година Мегатрон е избрала за своето представяне на Пловдивския строителен панаир изложбена площ XII, щанд 18. Макар на същото място, фирмата е променила напълно концепцията на павилиона си и разчита на изцяло отворено пространство, два разчупени бара и 6 обособени къта за разговори със своите клиенти, корнер за части и мини модели, корнер за сервизна дейност, кът за използвана техника и фото корнер.

2018 години е много специална и юбилейна за Мегатрон:
arrow red Фирмата чества своята 20та годишнина
arrow red Навършват се 60 години от създаването на първия челен товарач Bobcat
arrow red Мегатрон и Bobcat отбелязват 10 години съвместно партньорство
arrow red Марката John Deere празнува своя (забележете) 160ти рожден ден! (прочети още)

View the embedded image gallery online at:
http://bobcat.bg/index.php/novini#sigProGalleria72fea1df01

На щандът на Мегатрон са излoжени 3 тежки машини Doosan, 5 мини багера Bobcat, 4 мини колесни товарача Bobcat, 4 мини верижни товарача Bobcat, два телескопични товарача Bobcat и множество прикачни устройства като кофи, каналокопатели, чукове, фрези, свредла, четки, уотър китове и др. На щандът могат да бъдат видяни още генератори, представящи Doosan portable серията, светлинна кула, трактор John Deere, оборудван за горска употреба с прикачена лебедка Krpan, тракторна косачка John Deere и три по-малки косачки от същата марка.


Ето малко повече информация за излаганите машини:


square red Мегатрон като официален представител на марката John Deere, предлага оптимално решение за извличане на цели дървета от гората т.е. съвкупност от финансовата инвестиция и реална производителност на машината- употребяван трактор John Deere 6920S с мощност на двигателя 160 к.с. и нова 7,5-тонна горска лебедка Krpan 7,5E. Тракторът е оборудван със специална горска защита тип Ролбар и защитна мрежа на задното стъкло. Така изтеглянето на трупите по стръмния склон става безопастно и сравнително бързо/ скоростта на движение на въжето на лебедката е 0,9 м/сек/, a максималната маса на изтегляните трупи е разчетена на 7 500 кг. Складирането на извлечения материал/ цели дървета или трупи/ е до временния склад, където се развързват и подреждат за последваща обработка и транспорт.

square red Тежката техника Doosan е представена от два верижни багера DX340LC-5 и DX235LC-5, съответно 36 тона и 23 тона и един колесен челен товарач DL420-5.

arrow red Новият модел верижн багер DX340LC-5 е задвижван от двигател Doosan DL08P със стандарт на емисиите Stage IV без DPF - филтър за твърди частици. Проектиран e за специфични приложения като пътно строителство, големи изкопни работи, минна и кариерна работа. DX340LC -5 предлага максимална продуктивност, кратък работен цикъл и ненадмината здравина и надеждност. Както всички багери на Doosan, така и DX340LC-5 има кабина с ергономични уреди на управление и отлична видимост.
arrow red По-малкият верижен багер Doosan DX235LC-5 e един от най-масовите модели в световен мащаб. 6-цилиндровият двигател и е-EPOS система осигуряват оптимална продуктивност, контрол и икономия на гориво. Баланса на теглото е оптимзиран да достигне най-висок капацитет на повдигане и сила на кофата. Водещата в класа си ROPS кабина предлага ненадминат комфорт.
arrow red Челният товарач DL420-5 с двигател Scania DC13 с емисионен стандарт Stage IV е проектиран да доставя оптимална производителност на потребителя. Благодарение на лесното управление, ниските оперативни разходи и лесната си поддръжка, DL420-5 предлага отлично представяне и продуктивност.square red Ето и малко повеч информация за всеки един от моделите машини и прикачни устройства Bobcat:

arrow red Мини багер Bobcat® Е19, 1.8 тонна компактна машина с минимално изнасяне на задната част при въртене, хидравлично отваряне на веригите, плавни движения. Експонатът на изложението е аоборудван с допълнителни светлини, радио, бързи връзки, комфорт пакет и механичен бързосменник. При този клас багери смяната на кофите е ежедневно упражнение.

arrow red Мини багер Bobcat® Е27z, 2.7 тонна машина. Това е премиерен за България модел - Новото поколение мини багери на Bobcat от последната R серия. Характерното при нея е т.нар. ZTS (zero tail swing), което означава, че машината се върти в габарита на веригите. Моделът е с нови ЛЕД светлини, нов джойстик и нов главен разпределител. Подобрена е ергономичността на кабината, увеличена е хидравличната мощност с над 50%!, в същото време – движенията на багерът са плавни. Експонатът на щандът на Мегатрон е с раб. у-во - свредло - за лесно копаене на стълбове за огради, отлично средство за засаждане на фиданки и др. цели.

arrow red Мини екскаватор Bobcat® E32 e компактен конвенционален багер, оборудван с климатик и механичен бързосменник. Няма по-голямо удобство от това да сменяш кофите без да слизаш в калта и да ползваш чук за набиване на пин-а на кофата, което при 3 тонен багер е сериозно физическо упражнение. Удобството се допълва и с бързи връзки на помощната хидравлика.

arrow red Мини екскаватор Bobcat® E35 е 3.5 тонна ZTS машина. Както при моделът Е27z, това означава, че куполът се върти в габаритите на веригите. Изложеният експонат е оборудван с Хидравличен чук Bobcat от 220 kg

arrow red Мини екскаватор Bobcat® E45 е 4,6 тонен мини багер и е сред най-компактните от този клас машини. Той също е ZTS (zero tail swing) машина - върти се в габарита на веригите. За удобство на операторите машината разполага с климатик и бързосменник за кофите, както и бързи връзки за помощната хидравлика.

arrow red Мини товарач Bobcat® S570H, с 1.9 тона граничен товар, е истински универсален боец, All in One концепция за ремонтна пътна дейност. Машината е оборудвана с хидравлика с висок дебит - може да работи изключително ефективно с фреза за асфалт Bobcat, може да се оборудва и с индустриална четка за събиране на изрязания асфалт. Управлението му е изцяло електронно с джойстик - най-доброто в индустрията, без пилотно налягане. Маината е оборудвана с климатик и система за изолиране на товара на стрелата при транспорт - за по-комфортен и бърз транспорт на загребания товар без разпиляване.

arrow red Мини товарач Bobcat® S450 е компактна машина с 1.2 тона граничен товар, късо междуосие за разнообразен тип работа в градски условия и тесни пространства. Електронно джойстик управление - най-доброто в индустрията.

arrow red Мини товарач Bobcat® S530, с 1.7 т макс. товароподемност, e юбилейна лимитирана серия по случай 60-тата годишнина на Bobcat с високо ниво на оборудване - джойстик контрол, камера за задно виждане, делукс контролен панел, хидравлична система с висок дебит. Представеният модел е изложен с Water kit, Mounting Kit, Индустр.четка 183cmSSL Bobcat® и Комбинирана кофа 1.88mSSL.

arrow red Мини товарач Bobcat® S650 е с 2.5 тонна максимална товароподемност. Високопроизводителна машина с висок дебит на хидравликата(115 л/мин), 2 скорости на придвижване, климатик и др. На щандът на Мегатрон може да я видите оборудвана с каналокопател Bobcat за изключително ефективно прокопаване на канали за комуникационни мрежи, поливни инсталации и др., е до 3 - 4 пъти по-бързо в сравнение с багер.

arrow red Мини вер. товарач Bobcat® Т650, 3.5 т. макс. товароподемност – Представеният модел е оборудван с устройство за почистване на пясък. Това е една верижна машина, много подходяща за високоефективно и в същото време икономично почистване на плажни ивици.

arrow red Мини вер. товарач Bobcat® Т770, 4.6 т. макс. товароподемност – най-продаваният верижен товарач в България.

arrow red Мини вер. товарач Bobcat® Т870 с 4.9 тона граничен товар, която е напълно оборудвана за прочистване на пасища и просеки с ефективност без аналог на пазара. Характерното при нея е новото торсионно окачване. Представеният експонат е оборудвана с мулчер Bobcat с раб. ширина 2 м и с хидромотор с променлив обем спрямо натоварването.
arrow red Мегатрон излага също така два телескопични товарча - Bobcat® TL30.60-100 и TL38.70HF като вторият е единственият на пазара с хидр. помпа от 190 лк/мин и има над 40% по-бързи движения от конвенционален товарач. Машината е оборудвана с допълнителни опции бърза трансмисия с макс. скорост 40 км/ч трансмисия и климатик.

Заповядайте на щанда на Мегатрон! Очакват ви подаръци и приятни изненади!

МЕГАТРОН те предизвиква: Ако ти си оператор на машина Bobcat и/или Doosan, изпрати ни снимка на твоята машина в действие. Качи я като коментар под този пост и ни покажи колко обичаш работата си. Ще имаш възможността да спечелиш награда – истински оригинален умален макет на машина. За всички участници, спазили условията ни, ще има награди – рекламни сувенири. 
Тегленето на голямата награда ще се извърши на последния ден от Пловдивския панаир – 29.09.2018 в 17:30. Избирането на победител ще се осъществи чрез софтуер, като ще предоставим и видео запис на страницата си във Facebook https://www.facebook.com/megatronbobcatdoosan, за да бъдем коректни с всички участници.
 
Условия за участие: 
- Участват снимки само на оператори с машини от марките Bobcat и/или Doosan. Публикации със снимки на други марки ще бъдат изтривани
- Всеки участник има право да се включи в играта само с една снимка.
- С качването си на снимка, участникът се съгласява да я покаже на страницата https://www.facebook.com/megatronbobcatdoosan, както и в сайтовете на МЕГАТРОН ЕАД
- С участието си в играта, всеки, публикувал снимка, се съгласява профилът му да бъде показан и споменат в рамките на конкретната игра на страницата https://www.facebook.com/megatronbobcatdoosan, както и в сайтовете на МЕГАТРОН ЕАД
 

Bobcat непрекъснато усъвършенства продуктите си. Преди броени дни от компанията излязоха с горещата новина за предстоящите подобрения на моделите минибагери Е45, Е50 и Е55, които ще бъдат произведени след август 2018 г.

Ето част от нововъведенията накратко:

arrow red Подобрения в управляемостта и плавността на работа на машината

arrow red Контролът при работа и плавността се подобряват благодарение на усъвършенстването на хидравличната система и новите хидравлични компоненти: нови джойстици и подобрен главен контролен клапан. 

View the embedded image gallery online at:
http://bobcat.bg/index.php/novini#sigProGalleria99a3b00343

LED осветлението вече е стандартно за Bobcat

LED осветлението заменя стандартното осветление с нажежаема жичка. Светлината на стрелата ще бъде променена на LED и кабината ще бъде стандартно с 2 предни LED светлини и опция за задна.

Подобрена защита на цилиндъра на стрелата

Новият, напълно преработен, здрав капак на цилиндъра ще осигури идеална защита на стрелата.

Новите подобрения се очаква да повишат още повече интереса към мини багерите на Bobcat от моделите E45, E50 и E55. Ето и какво обнови Bobcat в класа 1-2 тона.

Bobcat предлагат в портфолиото си освен мини багери, още телескопични товарачи, рото телескопи, верижни и колесни мини товарачи, които са и най-продаваната техника на марката по света.

Мегатрон ЕАД, обявява кампания през месец септември на гуми, вериги и аксесоари с марката Bobcat.

Не пропускайте възможността да оборудвате своята Bobcat машина с оригинални гуми, вериги и аксесоари, за да си гарантирате най- дълъг експлоатационен живот и най-ефективна работа на Вашата техника.

За по-подробна информация се свържете с нас на тел: 0884 24 31 41 или на и-мейл: a.tomov@megatron.bg

Срещаме се с г-н Емил Трифонов, търговски мениджър във фирма Мегатрон, за да научим малко повече за един от най-търсените типове компактни машини, активно предлагани от компанията – телескопичните товарачи Bobcat.

Здравейте, г-н Трифонов. Бихте ли ни разказали малко повече за телескопичните товарачи Bobcat. За какъв тип стопанства са необходими те?

Здравейте. Благодаря за проявения интерес към компактната техника Bobcat.

Ако се върнем малко назад във времето,  преди  години се налагаше да убеждаваме мнозинството български фермери, че това е машината, която е най-необходима в едно стопанство, било то земеделско или животновъдна ферма. Сега в настоящия момент всички са убедени в това. Телескопичният товарач е машината, която се използва целогодишно и е незаменим помощник при всякакви дейности, свързани с прибиране на реколта, съхранение и последваща реализация, или съответно с прибиране и складиране на бали и последващо хранене на животни. Днес този тип машини се срещат навсякъде, както при зърнопроизводителите, така и при всякакъв вид животновъдни ферми, включително и при фирмите, занимаващи се с търговия на зърно и торове. С гордост можем да заявим, че фирма Мегатрон вече 10 години представлява и предоставя на клиентите си реномираните телескопични товарачи с марката Bobcat. Популацията на машините расте с всяка изминала година. Може да видите техниката Bobcat във всяка точка на страната.

Вашите клиенти едри или дребни фермери/земеделци са?

Днес имаме за клиенти пълната палитра от всички видове стопанства. От малката семейна ферма до големите арендатори, от типичната селска кооперация до големите корпоративни стопанства. За всеки един тип клиенти имаме вярното предложение и  решение на техните нужди. Голямата палитра от модели и модификации ни позволява да намерим и предложим  решение за всяка необходимост. Телескопичните товарачи Bobcat са универсални войници, подходящи за всяко стопанство. Дългата фабрична гаранция на машинитевдъхва сигурност и увереност в клиентите за направената от тях инвестиция. Вече 10 години успешно функционира и програмата за безлихвен лизинг за Bobcat самоходна техника, която позволява достъпност при придобиването на машината. Тази година подобрихме още повече условията за това финансиране и вече осигуряваме възможност за лизинг с 0% лихва за срок до 48 месеца.

С какви качества TLS на Bobcat са по-добри от конкуренцията?

При разработката и конструирането на телескопичните си товарачи, Bobcat използват и влагат технологии, разработки и иновации, натрупани от вече 60-годишния си опит в производството на мини челни товарачи - продукт, който  в цял свят е свързван с марката Bobcat и е безспорно емблема за високо качество и изключително добре конструирана машина. Както вече 60 години при мини товарачи, и при телескопичните товарачи Bobcat залагат на хидростатична трансмисия. Тя позволява много по-плавна  и прецизна работа на машината, в същото време доставя на оператора много по-голям комфорт, подобно на автоматичните кутии на автомобилите. От друга страна КПД на този тип трансмисия е 95% от мощността на двигателя, докато при другите типове скоростни кутии КПД достига едва до 80%. Това в комбинация с много добре конструираното шаси от цялостни елементи, пълната защита на ходовата част под машината, компактните размери и в същото време изключително добра товарна диаграма и голяма товароподемност, ни дават един прекрасен продукт. Топ моделите са екипирани с двигатели с мощност 130 к.с. собствено производство и товарочувствителна аксиално бутална помпа с дебит от 190 л/мин. Към момента никой друг не предлага на пазара такава мощна и бърза хидравлична система. Това прави машините изключително бързи и много продуктивни. Фабричната гаранция на машините е 3 годишна и в съчетание с многото ни бази и пълното териториално покритие на страната с високо квалифицирани сервизни екипи, дават това, от което всеки един клиент най-много се нуждае. Сигурност и спокойствие в най-тежките и натоварени периоди от годината.

Кои са най-често купуваните прикачни устройства  и какви тенденции се очертават от нуждите на клиентите по отношение на прикачната техника?

В зависимост от приложението, типичните инвентари варират от кофи с голям обем за зърно през палетни вилици, различните шила и хидравлични клампи за бали, минаваме през кофите и рогата с грапа, силажните кофи. Понякога инсталираме и неочаквани за клиента решения като хидромотори с различни видове свредла, често се използват и гребла за сняг през зимния период. Имаме възможности за доставка на платформи за повдигане на хора, циркулярни храсторези и мн. други полезни работни устройства.

В края на месец април и през месец май имахте поредица от събития – демонстрационни дни из няколко бази в страната. Правите ли демонстрации на място при клиента? Как може да се организира нещо подобно?

Бизнесът няма почивен ден и всяка минута е важна. Нашите клиенти трудно могат да се съобразяват с предвидени от нас време и час, въпреки, че присъстват на демонстрационните ни дни, за което сме им много благодарни. За нас не е никакъв проблем да направим демонстрация при самия клиент. Това става на неговия обект, на „негов терен“ и за нас е предпочитан вариант, защото клиентът може да види работата на машината при конкретни ситуации, в условията, в които сам той я е поставил. Така най-точно се преценява доколко подходящ е даден модел машина за съответното приложение и дали тя съответсва на нуждите на клиента.

Ако един потенциален клиент се колебае в избора си, може ли да се организира демонстрация със съпоставяне с конкурентна машина?

Много често клиентите са верни на марките, които ползват. Понякога обаче се случва да са останали недоволни от следпродажбеното обслужване или от работата на избраната машина. В такива ситуации е по-лесно да бъдат убедени в качествата на дадена машина. Отворени са за разговори, преговори и закупуване. Не така обаче стои въпросът с феновете на конкретна марка, защото клиентът държи на своето. Работата на екипа ни е винаги да намира верния път към всеки потенциален клиент. В повечето случаи се изисква не само търговски нюх, но и голяма доза психология, за да променим нагласата на отсрещната страна. Съпоставянето на две конкурентни машини с идентични технически характеристики, може да промени изцяло мнението на клиента. Ние имаме увереността и самочувствието за изключителните качества и технически характеристики на компактната техника Bobcat.

Какви са финансовите условия при продажбата на телескопични товарачи? Става ли този тип техника по-достъпен за българина като цяло?

От 2008 година имаме съвместна програма с производителя за лизинг с 0% лихва към клиента. По тази програма работим с две финансови институции. Безлихвените ни условия за лизинг в момента са при 10% първоначална вноска, като могат да се разсрочат за 36 или за 48 месеца. Финансовите условия, които предлагаме са изключително гъвкави и правят закупуването на Bobcat възможно дори за дребни предприемачи. Също така изкупуваме и старата техника на клиента, независимо от нейната марка. Като тенденция забелязваме нарастване между 10 и 15% на лизинговите сделки с всяка изминала година.

Кога се изплаща една такава инвестиция?

Благодарение на безлихвените условия по лизинга, компактната техника Bobcat генерира много повече приходи, отколкото разходи за своите собственици. Работата се извършва бързо, без нужда от сезонни работници и допълнителна работна ръка. Това намалява разходите по заплати, осигуровки и болнични, които иначе биха били дължими при наемане на персонал. Конкретен период за изплащане на инвестицията е трудно да се посочи поради много други икономически фактори, но обикновено това става до края на лизинговия период.

Свикнали сме да възприемаме марката Bobcat по-скоро като ориентирана към строителния, отколкото към агро бизнеса. Така ли е или всъщност Bobcat има своето място в земеделието?

Много често марката Bobcat се свързва със строителния бизнес, с пътната поддръжка и други комунални дейности. Истината е, че Bobcat е подходящ за много разнородни дейности. Всяко прикачно устройство, а Bobcat разполага с повече от 90 вида, дава допълнителна опция за още дейности. За мен по-скоро Bobcat е обединяващото звено между строителния и агро клиента. На няколко пъти споменах 60 годишнината от създаването на първия челен товарач Bobcat.  Историята е много интересна. Първият компактен челен товарач е изобретен, за да почисти от натрупаната тор петте ферми за пуйки на един американски предприемач. Той имал проблем с работниците, които масово напускали след като им се наложело да чистят тоновете тор на ръка.

Днес много селскостопански производители активно търсят допълнителни възможности за разширяване на обработваемите площи и разчистване на запустели пасища. За тази цел най-подхоящи са компактните челни товарачи. Телескопичните товарачи Bobcat пък са перфектни за пренасяне на зърно, бали и други материали като благодарение на компактните си размери се движат и в много тесни пространства. Със стрелите си, които са с дължини 5.8, 6.5, 7 и 10.5 метра, разтоварването на височини е максимално облекчено. Този септeмври ще дебютира най-новият телескопичен товарач Bobcat TL43.80HF, който разполага с 8 метрова стрела и е с 4300 кг товароподемност. Това е телескопичният товарач с най-добрата товарна диаграма в света. По тази причина дори му излезе прякор – „Бодибилдъра“.Този модел провокира сериозен интерес в българските земеделци и първите заявки за покупка получихме още на изложението Бата Агро през месец май.

Като стана дума за изложения, каним всички наши клиенти, партньори и фенове на Bobcat да посетят щанда ни на есенното издание на Пловдивския панаир в периода 24-29 септември. На площ надвишаваща 500 кв.м. сме подготвили много изненади, промоционални условия и подаръци за всички.

Интервю от sinor.bg: https://sinor.bg/53405-teleskopichnite-tovarachi-Bobcat---universalnite-vojnici-za-vsyako-stopanstvo

Страница 1 от 11