Нов търговско-сервизен комплекс на „Мегатрон“ отвори врати край Бургас. Центърът е изграден в Технологичния парк на гр. Българово и включва модерен шоурум, офиси, конферентна зала, голям склад за части и сервизно помещение за извършване на ремонти. Стотици клиенти и партньори бяха първите посетители на новата база, разположена върху парцел от 15 000 кв.м. и включва 2000 кв.м. разгъната застроена площ.

Мегатрон е лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника. Фирмата е официален представител в България и обслужва собствениците на машини от световни производители, като John Deere, KUHN, Doosan Infracore Construction Equipment, Bobcat. Компанията има 21-годишна история, разполага с 11 представителства и над 220 служители в цялата страна.

Това е 11-то представителство на „Мегатрон“ в България, оборудвано по най-високите световни технологични стандарти. В него работят още 15 служители, които скоро ще станат 25, а инвестицията надхвърля 2.5 млн. евро.

„Основното направление на фокус за компанията ни са системите за интелигентно земеделие, мониторинг на машините, контрол, превенции на проблеми, високотехнологични решения за анализ на полето и коригиращи програми. Телематика и комуникация от дилърски центрове и предписания за фермерите, за да реагираме проактивно, с една цел - ефективност на машините, високи резултати за фермерите и оптимизация на разходите. Ние сме пионери и нашите клиенти вярват в това бъдеще“ , сподели Ифтах Шахам – Изпълнителен директор на „Мегатрон“ ЕАД.

На тазгодишното изложение Bauma в Германия, което стартира днес, своя дебют направи новият Bobcat E10e, първият в индустрията напълно електрически мини багер (ZTS) в клас един тон.
Без емисии, с ниско ниво на шум и ширина само 72 см, новият E10e може лесно да преминава през стандартни врати и асансьори, което го прави идеален за вътрешни приложения като разрушаване и изграждане на сутерени. Освен това, ако го свържете към външно зарядно устройство, докато операторите са в почивка, Bobcat E10e може да работи цели 8 часа без прекъсване, т.е. един цял стандартен работен ден.
 
Пионер в индустрията
На последното издание на Bauma през 2016 г. Bobcat привлече голям интерес с прототипа на E10e. Като един от пионерите в тази област със своя E10e, Bobcat помогна да се вдъхнови нарастващият фокус върху електрически строителни машини, включително багери, и през последните няколко години индустрията очевидно започна да се движи в тази посока.
Причините са очевидни: не само за да се задоволят еко изискванията, но и защото има ясна и целенасочена бизнес потребност машините да са с нулеви вредни емисии и ниски нива на шум за някои специфични приложения. Освен, че извършват дейност в закрити помещения и сутерени, често се налага да работят в центъра на градовете и то денонощно, както напр. и в райони, изискващи ниски нива на шум като болници, гробища, училища и т.н. Електрическите машини решават много от проблемите, свързани с тези задачи.
 
Уникално предложение за работа на закрито
При работа на закрито, като разрушаване и изкопаване на сутерени, има много специфични изисквания. Досега не е имало стандартно решение за такъв тип дейности и много места трябваше да се обработват ръчно, с по-малко ефективни инструменти, които често не отговарят на желаните стандарти. Новият E10e променя напълно начина на работа.
Разработен в иновационния център на Bobcat в Добриш, Чехия, съвместно със създателите на електрически превозни средства, E10e се базира на дизайна на много успешния дизелов двигател на E10, от който са продадени над 10 000 броя за 10 години. 
Новият E10e има същия ZTS профил и идентични външни размери като стандартната машина E10. Електрическият модел обаче работи с много по- ниски нива на шум- само 64 dBA, докато при E10 шумър е 80 dBA.
Освен това, всички системи и компоненти на E10e са оптимизирани за работа в тежки условия. 
Патентованата електрохидравлична система за задвижване изцяло използва възможностите на електродвигателя и всички компоненти на електрическите трансмисии са напълно уплътнени, отговарящи на стандарта IP67 като същевременно са проектирани да отговарят на изискванията за устойчивост на строителното оборудване.
 
Цял работен ден
E10e разполага със съвременна литиево-йонна батерия, която не се нуждае от поддръжка, с усъвършенствана система за управление, проектирана да се побере в стандартната машинен корпус, за да поддържа ZTS профила на мини багера.
Въз основа на клиентски проучвания, Bobcat оптимизира комплекта батерии, за да осигури достатъчен капацитет, който да отговаря на различни работни приложения на машината. Използвайки възможността за зареждане чрез външно зарядно по време на кратките почивки на работниците, E10e може да работи през целия работен ден (8 часа) и може да се зареди напълно в рамките на 2,4 часа. Новият E10e също е лесен за поддръжка и безопасен за работа - поради използването само на ниско напрежение, няма нужда операторите да имат специално разрешение за работа с него.
Тъй като новата машина е проектирана да се използва за сложни вътрешни приложения като разрушаване, тя е оборудвана с допълнителни линии и ефективна маслена охладителна система за непрекъсната работа на хидравличния прекъсвач. Капацитетът на охладителната система е увеличен, за да отговаря на изискванията за продължителни разрушителни работи.
 
Удивително компактен
E10e е лесен за транспортиране. В допълнение към прибиращата се ходова част, намаляваща ширината му само до 710 мм, интегрираната сгъваема TOPS система (Tip Over Protective Structure) улеснява преминаването през ниски отвори, за работа в сгради и в сутерени.
След като багерът е позициониран и готов за работа, ходовата част на E10e може да бъде разширена до 1100 мм, за максимална стабилност при всички работни условия. Минималната ширина на E10e позволява отлична маневреност в затворени пространства, докато дизайнът на ZTS е допълнително предимство при работа в тесни пространства.
Друга от характеристиките, различаваща E10/E10z от други машини на пазара, са патентованите странично регулируеми конзоли, в които са разположени хидравлични джойстици с контролирано налягане. Този дизайн е уникален в своя клас и се запазва в E10e, което позволява на оператора да се наслаждава на комфорта и усещането на много по-големи машини, като същевременно може да регулира ширината на конзолите за лесно преминаване през тесни отвори.
 
Повишена безопасност и комфорт
E10e предлага същите функции за безопасност за операторите като E10/E10z. Масивна дръжка осигурява помощ за влизане и излизане от машината. Влизането и излизането от багера е по-лесно благодарение на напълно отворената, равна област за краката в операторската станция. Този дизайн улеснява почистването на зоната за краката.
Дизайнът на E10e гарантира, че изместването на стрелата не може да достигне краката на оператора и тази област е максимално защитена. Безопасността и комфорта на оператора са допълнително повишени от напълно прибиращия се предпазен колан на E10e. Както лявата, така и дясната конзола на E10e, които служат за удобни опори за ръце, трябва да бъдат спуснати и заключени, за да работи машината. Позицията на контролните бутони на джойстика на E10e също може да се регулират, за да отговаря на различните нужди на всеки оператор.
Електрическият мини багер E10e съчетава успешните характеристики и високата производителност на E10z за работа в затворени пространства, със своята безопасност, почти нулево ниво на шум при работа и нулеви емисии. В резултат на това Bobcat E10e е атрактивно решение както за фирми под наем, така и за компании, занимаващи се с вътрешни ремонти, където е наложително да се работи с ниско ниво на шум и по всяко време на денонощието.
 

Почти изпратихме зимата...Омръзна ни от сняг и студ, от киша и заледени тротоари... Не така стои въпросът в един български град, защото неговите тротоари, цяла зима бяха чисти и без заледявания.

Представяме ви мини челния товарач Bobcat S450, собственост на фирма „Елит Пунчеви“ ЕООД – малкият голям герой на Козлодуй.
На тези зимни снимки и видео може сами да се уверите колко добре са изчистени тротоарите в централната част на града – там, където друга снегопочистваща техника не би могла да мине.
„Елит Пунчеви“ се сдобиват със своя S450 през ноември миналата година, окомплектован с няколко изключително полезни прикачни устройства, които превръщат мини челния им товарач в „универсален войник“ – комбинирана кофа, кофа миксер за бетон, индустриална четка, палетни вилици, гребло за сняг с хидравлично управление. Машината им Bobcat S450 e двускоростна с джойстици.
Няма нищо по-добро от това клиентите ни да са доволни от своята машина, но когато закупената от МЕГАТРОН техника допринася за по-добрия живот на един цял град, ето това вече е повод за голяма гордост. Най-хубавото е, че с различни прикачни устройства, челният товарач може да бъде използван за много и най-различни дейности целогодишно.
Ако и вие искате да се сдобиете с най-верния помощник на човека - Bobcat, свържете се с нас: http://bobcat.bg/index.php/targovski-ekip

View the embedded image gallery online at:
http://bobcat.bg/index.php/novini#sigProGalleria11a5578e33

На изложението ще дебютира новият електрически мини багер на Bobcat

МЕГАТРОН ЕАД, официалният представител на Bobcat за България и страните от Западни Балкани – Сърбия, Хърватска, Словения и Македония, организира посещение на изложението Bauma 2019 за своите клиенти и партньори. Очаква се това да е едно забележително събитие, на което ще бъдат представени за първи път изключително иновационни решения.
Bobcat ще представи на щанда си по време на Bauma 2019 всеки аспект на своя бизнес. Oчаквайте чисто нови и вече познати продукти на компанията, разпределени по приложения. Освен високотехнологичните си машини, Bobcat ще наблегне на резервни части, финансови решения и други услуги, които предлага на своите клиенти.
Една от звездните забележителности на Bauma ще бъде пускането на новия изцяло електрически мини багер Bobcat E10e, пионер в класа на еднотонните машини. E10e ще бъде представен както в демонстрационната зона на щанда, така и в собствената си зона, една от шестте, демонстриращи приложенията на Bobcat техниката.
Освен новия електрически мини багер и няколко други нови модела, посетителите ще могат да видят пълното продуктово портфолио на телескопични и челни товарачи, както и прикачни устройства, представени по приложения: пренос на материали, изкопни дейности, пътна поддръжка, озеленяване, разрушаване и др.
Какво представлява новият електрически мини багер на Bobcat
Разработен в иновационния център на Bobcat в Добриш, Чехия, новият E10e се основава на дизайна на много успешния конвенционален E10 мини багер, лидер на пазара в класа до 1 тон. Bobcat е продал над 10 000 бр. E10s само за 10 години. Със своя ZTS профил, без емисии, ниско ниво на шум и ширина само 72 см, новият E10e може лесно да преминава през стандартни врати, както и да влиза в асансьори, а това го прави идеален за вътрешни приложения като разрушаване и изграждане на сутерени. В допълнение, чрез свързване на E10e към външно Bobcat супер зарядно устройство, E10e може да изкара пълен 8-часов работен ден.
Освен E10e, новата R серия мини багери ще бъдат представени за първи път на Bauma. Серията се състои се от пет модела (E26, E27z, E27, E34 и E35z) от 2 до 4 тона и предлага най-добрата комбинация от мощност на копаене, изключителна стабилност и прецизнo управление. Освен това по-ниското тегло на машините улеснява техния транспорт.
Зона за обработка на материали
Зоната за обработка на материали ще бъде пълна с нови продукти. Bobcat ще покаже високопроизводителния телескопичен товарач TL43.80HF – един от новите модели на компанията, показван за първи път на Bauma. TL43.80HF предлага висок капацитет на повдигане от 4,3 тона и максимална височина на повдигане от 8 m, който е отличен за ползване в рециклиращата промишленост.
В TL43.80HF е проектиран с подсилени оси, още противотежест и Z-бар кинематика, които заедно дават изключителен обхват на движение и допълнително разпределение на силата, съчетани с най-бързото движение на стрелата на пазара.
Компактният телескопичен товарач на Bobcat TL30.70 също е нов за Bauma. TL30.70 осигурява максимална товароподемност от 3 тона и максимална височина на повдигане от 7 m, подходящ е за широк спектър от приложения, намиращи се в селското стопанство и строителството.
Освен че е компактен, TL30.70 е телескопичен товарач, предлагащ производителност с максимален обсег от 4 м, с натоварване на повече от 1 тон. При максимална височина на повдигане, потребителите могат да вдигнат до 2 тона тегло, което е достатъчно, за да поставите палет от тежки бетонови блокове. TL30,70 е ценово атрактивен в 7-метровия клас машини.
Зона „Изкопни дейности“
Новите мини-багери от серия E27, E34 и E35z ще формират ядрото на зоната за изкопни работи. Дори и с опционалната си противотежест от конвенционален тип, E27 предлага само 280 мм отстояние от веригите, което позволява на машината да работи в затворени пространства. Това прави машината идеален инструмент за много взискателни приложения, където производителността и преносимостта имат приоритет пред компактността.
3.4-тонният E34 разполага с нова просторна кабина с допълнителен мощен климатик, за да се осигури идеална среда на оператора при всякакви климатични условия. Когато транспортната пригодност на машината с ремарке и ZTS не е от необходимост, тази машина предлага отлично съчетание от производителност, стабилност и комфорт на оператора.
При 3,5 тонната машина E35z, функционалността на ZTS е още по-подобрена, използвайки дизайнът Zero House Swing (ZHS) на Bobcat, при който предната част на купола и кабината е също напълно защитена, като се гарантира, че при завъртане, те ще остават в радиуса на въртене в габарита на веригите. Функционалността на ZHS осигурява спокойствие от 320° на свободно въртене при работа в близост до стени и други препятствия, без да се ощетява комфорта на оператора или производителността на машината.
Също така в зоната за изкопни работи ще бъде показан компактният челен товарач T450. Произведен в завода на Bobcat в Чехия, T450 се захранва от дизелов двигател Bobcat D24 с мощност 45,5 кВт (61 к.с.), който гарантира, че T450 има най-доброто представяне и съотношението тегло и мощност на двигателя в своя клас.
Зона „Пътни ремонти“
Зоната „Пътни дейности“ включва новите мини багери от R-серията E27z ZHS и Bobcat S630 и S770, снабдени с новите роторни каналокопатели Bobcat WS-SL20 и фреза за асфалт PSL120.
Показана за първи път на Bauma, новата WS-SL20 роторен каналокопател е проектиран да реже ефективно асфалтови, скални и бетонни повърхности. Той има колело с променливи сегменти, което позволява на потребителя бързо да променя ширината на колелото (50, 80, 100, 120 mm) на мястото на работа, вместо да сменя цялото колело в сервиз, спестявайки 10 часа престой на машината.
PSL120 е един от двата нови размера на фрезата за асфалт, които ще разширят успеха на портфолиото на Bobcat за подобни приспособления. Фрезите PSL50 (ширина 50 см) и PSL120 (ширина 120 см) са предназначени за използване с компактни товарачи Bobcat с подсилени хидравлични помпи (HF).
Зона „Озеленяване“
Петият член на новата R серия E26 може да се види в зоната за озеленяване. E26 е оборудван с допълнителни иновативни функции, като хидравличен цилиндър, вграден в стрелата Cylinder-Inside-Boom (CIB), както и с повишена защита срещу сблъсък на кофата с кабината.
E26 ще бъде оборудван с нов прикачен 85 сантиметров храсторез, част от нова серия леки храсторези, проектирани да се впишат в пълната гама компактни багери Bobcat от 1.5 до 8 тона. Новите храсторези нямат дренажна линия с цел по-лесно инсталиране (plug-and-play), и имат ролер и самонивелиращ се дизайн за лесна употреба, както и с 10 секундна спирачка за по-голяма безопасност.
Най-разпространеният компактен верижен товарач на Bobcat ще бъде показан и за първи път на Bauma в зона „Озеленяване“. T870 се отличава с торсионна ходова част, с торсионни оси, които поглъщат вибрациите, съчетавайки комфорта на окачването на ролките и стабилността на ходовата част с твърди опори. Тези нови функции осигуряват превъзходство на верижния товарач пред всички останали машини в този клас на пазара. Новият T870 предлага окачване с 10% по-голям капацитет на повдигане от предишния модел.
Зона „Разрушаване“
Последната зона на щанда на Bobcat е зоната за разрушителни дейности, в която ще бъде позициониран най-продаваният мини-багер Bobcat E10z.
E10z има максимална дълбочина на копаене 1,82 м и тегло на машината 1066 кг. Една от основните характеристики, която отличава E10z от други машини на пазара, са патентованите странични регулируеми конзоли, които включват хидравлични джойстици с контролирано налягане. Този дизайн е уникален в своя клас, което позволява на оператора да се наслаждава на комфорта и усещането за много по-голяма машини, като в същото време може да регулира ширината на конзолите за лесно преминаване през тесни отвори.

Преди повече от 60 години Bobcat изобрети първия в света челен товарач и създаде индустрията за компактно оборудване.
Да си световен лидер означава, че трябва да се развиваш без почивка и никога да не правиш компромиси, нито да се примиряваш с постигнатото.
Представяме ви последната ни иновация – вече може да управлявате своя Bobcat ... директно от вашия iPhone.
Да „дърпате конците“ от разстояние вече не е смела фантазия, а реалност, променяща изцяло начина ви на работа. Особено при дейности, комбиниращи работа с машина и извън нея, дистанционното управление на Bobcat ще ви спести много време и усилия.

Събитието, тази година се осъществи с домакинството на община Казанлък.
Това беше шестото издание на този важен форум. Участниците в него - управители, ръководители и представители на общинските предприятия и търговски дружества, както и заместник-кметове и кметове на общини и общински съветници, обсъдиха актуални въпроси и споделиха опит в търсенето и намирането на решения за по-ефективно и качествено изпълнение на стопанската дейност на общините.

 

Страница 1 от 13