Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

Машина, създадена за най-тежките условия на работа. ЗАЯВИ ДЕМОНСТРАЦИЯ: тел. 08888 80 60 81

Независимо от пътя

Произведени от Bobcat за Bobcat

Разнообразните работни устройства Bobcat превръщат товарача в универсален работник за всякакви работи в пътната поддръжка, коаенето на канали и полагането на тръби и кабели,

За Bobcat

Мислим глобално и действаме на местно нивo Bobcat brand logo1

 

Търговската марка Bobcat е позната в целия свят с изобретяването на мини товарача преди повече от 50 години в Северна Дакота, САЩ. Днес почти всеки втори мини товарач в света е Bobcat.

The first M444

През 60-те години на миналия век в Европа бяха представени товарачите с плъзгащо управление. През последните години Bobcat се утвърди като ключов производител на компактна техника в световен мащаб, добавяйки към продуктовата си листа багери, телескопични товарачи, както и непрекъснато нарастващ списък от различни работни устройства.

От края на 70-те години седалището на Bobcat Europe се намира в Белгия и захранва с продукция Европа, Средния Изток и Африка, с помощта на мощна дилърска мрежа от над 170 дистрибутори.

От 2000-а година насам Bobcat засилва осезателно присъствието си на европейския пазар с разрастване и подобряване на производството, доближавайки продуктите до клиентите си. Телескопичните товарачи се произвеждат в Пон-Шато, Франция, а отскоро нарастващата гама от товарачи, мини багери и работни устройства се произвежда в Добрис, Чехия.

През 2006-а стартира новата инвестиционна програма на Bobcat с изграждането на нов учебно-производствен център в Добрис, Чехия и нов логистичен център близо до Антверп, Белгия. Така Bobcat затвърдиха своята философия да мислят глобално и да действат на местно ниво.

През ноември 2007, Bobcat става собственост на корейския конгломерат Doosan за 4.9 милиарда долара. След приключване на сделката Doosan Infracore се нарежда в топ 10 листата на световните производители на строителна и комунална техника и необходимите за тях работни устройства. По предварителни изчисления продажбите са на стойност приблизително 7,5 милиарда долара.

Как се роди идеята за търговската марка Bobcat

След като концепцията на товарачите с плъзгащо управление е финализирана и непрекъснато нараства броя на клиентите, които намират безброй приложения на машините, компанията търси начин да конструира уникалните характеристики в нова машина. С ново име, ново лого и нова цветова гама товарача Melroe се сдобива с нова идентичност – идентичност, която ще се превърне в икона на успеха.

След усърдна работа и обмисляне на различни цветови гами, маркетинговите специалисти се спират на белия цвят, който се асоциира с безупречната чистота.

За да намерят най-доброто и уникално име, те започват да търсят в речника имена на животни – лъв, тигър, пума, пантера и накрая bobcat (американски рис). Определението в този речник описва американския рис като „издържлив, бърз и ловък” – бинго: ражда се търговската марка Bobcat.

Над 55 години иновации

history

През годините сме свидетели за това, как други се опитват да копират успеха, но половин век по – късно Bobcat продължават да са лидер в индустрията. Историята на легендарните товарачи започва преди 56 години - през далечната 1958 година. Това е рожденната година на първият 3-колесен модел M60. През следващите няколко години идеята за компактната мултифункционална машина за строителството и селското стопанство се доразвива и възприема облика на съвременната концепция, неизменна брънка от машинопарка на всяко едно стопанство. През 1960 се ражда концепцията за машина, завиваща около оста си с приплъзване на гумите. През 1971-ва Bobcat приемат мултифункционалният си облик, като въвеждат патентованата система за бързо прикачане BobTach TM, с която Bobcat машините, както и тези на повечето конкурентни марки излизат от поточната линия. Товарачите Bobcat започват да се появяват все по - често във всяко едно стопанство – комунално, строително или земеделско. Днес работните устройства Bobcat наброяват над 90 вида и над 150 модела за всякаква работа. Bobcat са първите, които въвеждат хидростатичната трансмисия в този тип техника. И до днес Bobcat е единствения производител, при който не се изисква поддръжка и реглаж на задвижващите вериги. 

Video tape

През 1990-та година Bobcat въвеждат напречният двигател в машините си, като до момента остават единствения производител, използващ тази концепция, при която освен отличния сервизен достъп и теглови баланс, се използва и редукторна връзка между двигателя и хидравличната помпа -така при по-ниски обороти на двигателя се постига максимална мощност в хидравликата и максимална горивна ефективност.Също така товарачите Bobcat серийно излизат от поточната линия без противотежести – доказателство за точният теглови баланс на машините, произведени с компоненти, направени да паснат един на друг - без компромиса на стандартизация на производството.

От 90-те години до сега Bobcat продължават да налагат иновациите и да бъдат пионери  в сектора. През 96-та година излиза К-серията с множество опции и подобрения, въведени за пръв път в този тип техника, като старт без ключ, електронен дисплей, кабина под налягане и др. През 2005 –та Bobcat, а по – късно и другите производители въведоха автоматичния контрол на скоростта. През 2009-та стартира иновативната М-серия, до момента без аналог на пазара по избор на опции, нововъведения и подобрения. Bobcat наложи електронния контрол на машината – управлението с джойстик, подобно на електронна игра, е интуитивно и прецизно. Единствено при Bobcat системата на управление с джойстик е без пилотно налягане и с ненадмината надеждност. 

book history