За насМегатрон ЕАД е основана през 1998 г. и е официален представител в България на водещите световни производители: John Deere, Bobcat, Develon, KUHN и др. През изминалите 25 години компанията се утвърди като безспорен лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на висококачествена строителна техника, земеделска техника, горска техника, голф и градинска техника. През годините успя да спечели доверието на много нови клиенти.

Мегатрон разполага с единадесет търговско-сервизни бази и магазини в София, Плевен, Русе, Добрич, Търговище, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Силистра и Монтана. Там клиентите могат да закупят както оригинални резервни части, смазочни материали, консумативи, така и брандирани облекла, аксесоари умалени модели на различни машини и играчки за най-малките.
В компанията работят 260 високо мотивирани служители, като 70% от тях са в отдел ‘Следпродажбено обслужване'

megatron sofia


Бази и магазини в страната:


Кратка история:

1998 г. – основаване на Мегатрон като официален дистрибутор на John Deere в България. John Deere е безспорен лидер в производството и продажбата на земеделска, горска, голф и градинска техника в световен мащаб. Създадена преди 178 години, днес тя е в топ 50 на най-предпочитаните бизнеси в света според проучване, направено от сп. Fortune. Благодарение на богатия си опит в производството на качествени и надеждни земеделски машини, марката John Deere е спечелила доверието на многобройните си клиенти в различни страни. За разлика от редица други компании, които са специализирани в производството на отделни видове машини, John Deere предлага изключително разнообразие от техника и интегрирани интелигентни решения за цялостно управление на бизнеса с приложение в земеделието, дърводобива, поддръжката на зелени площи (стадиони, паркове, градини) и голф игрища. John Deere е единствената компания в бранша, която сама произвежда всеки един компонент за своите машини – от болтовете и гайките до двигателите, трансмисиите, кабините и интегрирания софтуер. За поредна година марката John Deere е с най-голям пазарен дял в страната според официалните данни за регистрираните западни трактори – 31% и комбайни – 27%.

1999 г. – Мегатрон подписва договор, за да представлява френската компания Kuhn в България. Kuhn е водещ производител на прикачен инвентар за земеделски машини – плугове, дискови и роторни брани, култиватори, сеялки за пролетни и есенни култури, тороразпръскващи машини, косачки и други. Създадена преди повече от 180 години, днес компанията заема челни позиции на пазара на прикачен инвентар и произвежда годишно 65 000 машини. Иновациите и високото качество са водещи за инженерите на Kuhn при разработването на нови продукти. Доказателство за това са патентованите от компанията 1600 продукта.

2006 г. – Мегатрон става дистрибутор на световно известната марка Bobcat.

2009 г. – Мегатрон подписва договор за официално представителство на Bobcat и Develon. Bobcat произвежда широка гама универсални индустриални машини с приложение както в строителството, така и във фермата – багери, челни товарачи, телескопични товарачи и необходимите за тях прикачни работни устройства – различни модели кофи, гребла, свредели, пневматични чукове, палетни вилици, клампи за бали и много други. Bobcat е световно известна марка в сегмента компактна техника и прикачен инвентар. Тя е може би най-известната под марка от портфолиото на Develon, която е световен лидер в производството на индустриална и тежка строителна механизация, компресори, генератори, осветителни кули. Машините на Develon са известни с изключителната производителност и скорост на работа, с които малко конкурентни производители могат да се мерят.
Мегатрон развива успешно през годините своята политика за след продажбено обслужване на клиентите. Компанията разполага със сервизни и търговски центрове в цялата страна, както и с мобилни сервизни екипи. Така всеки земеделски производител, фермер или строител закупил техника от Мегатрон, може да разчита целогодишно на нея.

2014 г. – Мегатрон става официален представител на концерна Develon и Bobcat за България и за страните от Балканския полуостров: Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения и Македония.
Мегатрон се стреми към постоянно разрастване на портфолиото от машини и услуги. Едно от най-големите предимства на компанията е, че разполага с мобилни сервизни специалисти, които могат да обслужат на място авариралата машина или да подменят консуматив.

MEGATRON bulgariabobcat logo novodoosan logo novofae group logo 400 Recovered