Мини багери


Мини багери Bobcat - изберете многофункционалността

Bobcat навлиза на пазара на този вид техника през 1987 г., след като започва да предлага верижни мини багери от водещ световен производител, но с бранда и логото на Bobcat. Търсенето е толкова голямо, особено в Европа, че ръководството на компанията взема решение за конструиране и производство на собствена гама от мини багери. Така през 1988 г., в сътрудничество с японски производител, Bobcat произвежда и пуска на европейския пазар първия си мини багер.

Една година по-късно Bobcat стартира самостоятелно производство на мини багери в завода си в Бисмарк (Северна Дакота, САЩ). През 1999 г. Bobcat въвежда първия си мини багер с разширяваща се ходова част. Tри години по-късно излиза и първият мини багер за работа в много тесни пространства, при който противотежестта не излиза от габарита на ходовата част при завъртане на надстройката (ZTS). През 2012 г. е лансирана надстройката Zero House Swing (ZHS), без нито един елемент от нея да излиза от габарита на веригите при завъртане.

С нарастването на търсенето на мини багери, Bobcat започва да разширява гамата си от модели, в т.ч. въвежда първия в света електрически мини багер през 2019 г. Важна стъпка в голямата експанзия на Bobcat на Стария Континент е придобиването на собствеността върху производител на компактна техника в град Добриш (Чехия) през 2001 г. Тук започват да се произвеждат мини багери, мини товарачи и прикачен инвентар. Заради постоянно увеличаващото се търсене, през 2007 г. в Добриш е построен нов завод с център за обучение.

Модели мини багери:

Мини багери в най-лекия клас - превземете тесните обекти

Днес Bobcat произвежда 18 модела мини багери. В долната част на гамата са трите най-леки машини от 1-тонния клас, въведен от компанията през 2008 г. Тук клиентите имат избор от мини багер с конвенционална надстройка или ZHS, както и задвижване с дизелов двигател или на електричество - с тягова батерия и електромотор. Тези мини багери могат да преминават през врати благодарение на ходовата част и греблото, които могат да се свиват от 110 (100) см на 71 см и съответно да се разширяват.

В следващия клас - от 1,7 т до 2 т, Bobcat произвежда четири мини багера: два с конвенционална противотежест и два с надстройка ZHS. Двутонните мини багери могат да се поръчват с по-високо ниво на оборудване (опции), включващо завъртане на стрелата и управление на допълнителния хидравличен кръг чрез бутони върху джойстика за по-голям комфорт и удобство. Към тях може да се добави автоматично превключване на скоростта на придвижване на мини багера (бърза-бавна) за по-голяма теглителна сила и маневреност.

Мини багери от 2 т до 4 т - изпълнете всички задачи

В един от най-популярните класове Bobcat предлага пет модела мини багери - три с конвенционална и два модела с надстройка ZHS. Те осигуряват най-добро съчетание на голяма сила на копаене, върхова стабилност, леко управление и по-малка транспортна маса за лесно превозване. Новите им кабини предлагат повече пространство за оператора, премиум интериор, по-големи прозорци с по-тесни колони за отлична видимост и по-широка врата с нови ергономични ръкохватки за по-лесно качване и слизане от мини багера.

Новите джойстици изискват минимален натиск и допълнително улесняват управляемостта и плавната работа с мини багера. На разположение на оператора са до пет независими допълнителни хидравлични кръга и новата уникална система SAC (опция) - джойстици с конфигурируеми бутони и превключватели. SAC позволява избиране или промяна на схемата на управление на допълнителните хидравлични линии на мини багера за работа с най-съвременния прикачен инвентар по най-удобния начин. Предвидени са по-дълги рамена (опция) за по-голям работен обсег.

Дизеловите двигатели на тези мини багери са доказани, надеждни и икономични агрегати с механично управление на впръскването, отговарящи на най-съвременните норми на ЕС. Новата конструкция на греблото осигурява по-голяма здравина и подобрено самопочистване, а за по-голяма сигурност при транспортиране на мини багерите са предвидени 4 допълнителни точки за привързване. Мини багерите с работна маса 3,5 т могат да се поръчат с автоматична система за хидравлично изпъване на веригите, което е уникална функция в този клас.

Мини багери от 4 т до 10 т - нищо не може да ви спре

В този сегмент Bobcat произвежда общо шест модела, един от които е колесен. Това са най-съвременни мини багери с конвенционални и ZHS-надстройки, отличаващи се с най-модерни технологии и системи:

● Джойстици с конфигурируеми бутони и възможност за собствени настройки на допълнителните хидравлични кръгове (A-SAC);
● Най-ново поколение главен хидравличен разпределител;
● Система за автоматично изпъване на веригите (ATTS);
● Върхова видимост и комфорт в кабината;
● Изключителна работна стабилност на мини багера на 360°.

Тези мини багери могат да се оборудват с до пет допълнителни хидравлични линии и технология A-SAC (опция), което ще даде на оператора голям избор от възможности за настройки за работа с всеки възможен прикачен инвентар. Автоматичната система за изпъване на веригите ATTS (опция) използва налягане от хидравликата на мини багера и осигурява правилно изпъване по всяко време за съобразяване с работните условия на обекта, пестене на време и удължаване живота на веригите и компонентите на ходовата част на мини багера.

Кабините на мини багерите Bobcat в този клас са изключително широки и комфортни и с много жабки и поставки за лични вещи. Седалката е наистина удобна и може да се поръча с отопление и подглавник за максимален комфорт. Панелът с 5-инчов дисплей е стандартен, но мини багерът може да се достави с 7-инчов тъчскрийн дисплей с вградено радио и камера за зоната зад машината (опция). Отличната видимост се осигурява от широките прозорци, чистачки с режим на прекъсване, подгрев на задното стъкло и LED-светлини.

Най-нови технологии при мини багерите от Bobcat

През 2019 г. Bobcat пусна на пазара за първи път в света електрически мини багер - Bobcat E10e. Той е с работна маса 1,2 т и е базиран на модела с конвенционално задвижване Е10z. Има идентични габаритни размери и предлага еднакви или по-добри работни характеристики. Емисиите на шум, например, са едва 71 dBA, в сравнение с 80 dBA при E10z. Патентованото електро-хидравлично задвижване оползотворява изцяло капацитета на електромотора, като всички електрически компоненти на мини багера са капсуловани със степен на защита IP65.

Мини багерът Bobcat E10e разчита на литиево-йонна батерия (12,7 kWh/48 V) с най-съвременна система за управление. При използване на външна станция за бързо зареждане (400 V), батерията може да се зареди за по-малко от 2 часа на 80%, което ще стигне за един работен ден на мини багера при съответните обичайни прекъсвания или за 4 часа непрекъсната работа. Батерията може да се зареди също през нощта чрез бордовото зарядно устройство на мини багера от стандартна електрическа мрежа (230 V).

Друга голяма новост, представена през 2022 г., е концептуалният мини багер Е35 с електро-хидравлична система на управление, каквато се използва при големите багери. Тази система позволява цялостна настройка на мини багера според нивото на умения на оператора. С помощта на вградени сензори машината може да изпълнява някои задачи полуавтоматично, като например прецизно профилиране и подравняване, изкопаване на канал или повтарящи се работни движения.

Най-нови модели:Тези 3 нови модела предлагат най-добрата в класа комбинация от висока производителност, отлична стабилност и плавна управляемост на работните функции. Здравият и динамичен дизайн и отличният завършен вид на машината ви привличат веднага. Този поразителен стил ще направи новата Bobcat R2-серия уникална и неустоима на пазара.