Bobcat & Doosan на BAUMA

bobcat at bauma 2019

От 15 до 21 април почти всички производители на строителна, кариерна, минна и подемна техника показаха най-новите тенденции в индустрията. Начините за привличане на публика бяха най-разнообразни, като един от най-атрактивните изложители беше производителя на тежка и компактна строителна техника Doosan Infracore.

Разбира се шоуто започна с емблематичния Bobcat Square Dance, който малките машинки танцуват още от средата на миналия век. Операторите показаха завидни умения, управлявайки с лекота товарачите на две гуми и се „усмихваха“ на публиката с веселите личица, нарисувани на долната защитна плоча на ходовата част. Тази година обаче танцьорите бяха от новото поколение машини с много подобрения по интериора, видимостта и най-вече производителността. След традиционния танц, на сцената излезнаха същите участници, но с различни работни устройства – толкова многообразни, колкото само Bobcat могат да покажат. След тях завесата се отвори и за новият телескопичен товарач TL470, който изнесе ревю с популярната кофа с грапа на Bobcat.

След представянето на компактните машинки на сцената се появиха тежките строителни машини. В центъра  на действието беше верижният DX255LC, който с лекота накланяше товарният отсег с впечатляващите 450 на единственият по рода си съчленен самосвал Doosan DA40, най ново поколение машина на норвежците Moxy, сега част от Doosan Infracore. Голямо внимание беше отделено на щанда именно на дъмперите, пословични със своята стабилност и маневреност, единствените в индустрията с тандемни оси на товарният отсег, подобно на професионалните горски машини, и с равномерно разпределение на масата в завой. Модел на самият тандем беше изложен отделно на щанда. Наред с дъмпера, Doosan показаха и своя 70-тонен гигант – DX700LC впечатляващата с работна маса от 73 тона и кофа 4,5м3.

На самият щанд посетителите имаха възможността да разгледат голямата част от моделите компактна и тежка строителна техника, както и работните устройства. Кампанията за безлихвен лизинг продължава да се радва на огромен интерес, а тежката техника се предлага с 5-годишна пълна гаранция за всички модели. Doosan показа и макети на концептуалните си хибридни модели.

Немалко внимание беше отделено и на широката гама от машини на Doosan Portable Power, които през 2007 година закупуват портативната техника на марката Igersoll Rand. Бяха показани новите модели дизелови компресори и генератори, като за поредна година Doosan portable power са обърнали внимание на надеждността и мобилността на портативните техника.

Екипът на Мегатрон ЕАД посрещаше българските клиенти през по-голямата част от дните на изложението.