bobcat s7x 1

Съчетавайки утвърдени продукти с нови разработки, демонстрациите на Demo Days 2023 предоставиха уникалната възможност да се изпробва пълната гама на Bobcat.


Bobcat Demo Days 2023 събра клиенти, дилъри и представители на пресата от цяла Европа, Близкия изток и Африка (EMEA). Те бяха поканени да видят и тестват най-новите модели на компанията. Част от представените нови модели бе и S7X, първият в света изцяло електрически мини колесен товарач. Освен това, посетителите имаха възможност да се запознаят с нови технологични разработки, включително системата за дистанционно управление MaxControl, вече с геймърски контролер Kishi. Съчетавайки утвърдени продукти с нови разработки, демонстрациите на Demo Days 2023 предоставиха уникалната възможност да се изпробва пълната гама на Bobcat от колесни и верижни товарачи, мини багери, телескопични товарачи, машини за уплътняване на почвата и прикачен инвентар в работни условия. Производителят също така показа как ще изглеждат наскоро придобитите мотокари Doosan Industrial Vehicle и продуктите Doosan Portable Power в характерното за Bobcat бяло-оранжево брандиране.

Bobcat продължава да разширява портфолиото си от челни товарачи


Bobcat представи както модели с по-малки, така и с по-големи размери, които са в съответствие с амбицията на компанията в близко бъдеще да се превърне в утвърден производител на компактни челни товарачи. Новият модел L95, демонстриран на Demo Days 2023, ще бъде следващото попълнение в гамата компактни колесни челни товарачи Bobcat, следвайки предходната машина L85, пусната на пазара през 2021 г. L95 се задвижва от двигател Bobcat с мощност 75 к.с. и предлага максимална скорост от 40 км/ч, както и увеличена товароподемност. Подобно на L85, L95 може да се използва с множество прикачни устройства за товарачи Bobcat. Сред новите прикачни устройства са кофа с общо предназначение с обем 1,0 м3 и кофа за леки материали с обем 1,5 м3 , както и нови грайферни кофи и други приспособления за селското стопанство.

Новите характеристики на модела включват отопляема седалка с въздушно окачване, DAB+ радио с телефонна връзка и подобрени системи за автоматичен контрол на движението, висок дебит и бърза смяна на прикачния инвентар. Като част от по-малките модели от гамата компанията показа нова концептуална машина – L40, която е в категорията 2-3 тона. L40 тежи по-малко от 2,5 тона и е проектирана като мощна машина за товарене и пренасяне. Макар че е проста, здрава и лесна за управление, този модел е предназначен за тежки приложения, като поддръжка на пътища и строителство. Bobcat представи и L35, нов концептуален малък съчленен товарач (SAL), който разширява съществуващото SAL портфолио на производителя, за да покрие пазарния сегмент от високопроизводителни машини, които са лесни за транспортиране с ремарке. Теглото на модела отново е под 2,5 тона, което позволява лесно транспортиране и висока товароподемност. Мощността на двигателя на L35 е 57 к.с.

Демонстрация на Super Flow за мини верижен товарач T86


Един от най-вълнуващите аспекти на новите върхови модели мини верижни товарачи T86 и мини колесни товарачи S86 е, че и двете машини за първи път имат три различни изходни мощности на спомагателния поток, включително новата, уникална за индустрията функция Super Flow, която увеличава спомагателния поток до 159 л/мин. По време на Demo Days 2023 Bobcat представи T86 за горскостопанско приложение, демонстрирайки функцията Super Flow, като оборудва машината с новата резачка за дървета и храсти XT FRC с допълнителен въртящ момент. Новата Plug and Play горска резачка с ширина 2 м е идеална за мулчиране, превръщайки малки растения в дървесен чипс.


S7X: първият в света изцяло електрически колесен мини колесен товарач


Подобно на T7X, първият в света изцяло електрически компактен верижен товарач, представен миналата година, прототипът S7X е изцяло електрически, тъй като се захранва от литиево-йонна батерия с капацитет 60,5 kWh. Заедно, батерията и електрическото задвижване генерират невероятни работни характеристики, с моментален въртящ момент, който е до три пъти по-голям от този на традиционните товарачи. Мощният нов електрически товарач балансира между устойчивост и производителност с нулеви емисии и е оборудван така, че да превъзхожда еквивалента си с дизелово задвижване. Моделът предлага на операторите плавно и комфортно управление с минимални вибрации и почти безшумна работа.

Bobcat MaxControl с нов геймърски контролер Razer Kishi


Системата за дистанционно управление Bobcat MaxControl осигурява удобно и лесно достъпно управление на машините от разстояние с помощта на приложение за iPhone. Както бе демонстрирано по време на Demo Days 2023, Bobcat сега комбинира MaxControl с универсалния мобилен геймърски контролер Razer Kishi, предназначен да осигури комфорт при управлението на машината, подобен на изживяването при видео игрите.

Постигане на пълна прозрачност на строителната площадка


Монтиран на мини товарач, Bobcat демонстрира своя тъчскрийн дисплей T-OLED, разработена съвместно с LG, който дава възможност на операторите да персонализират потребителския интерфейс с интелигентни и интерактивни приложения. Тази нова система представлява прозрачен сензорен дисплей, вграден в стъклената структура на кабината на оператора, за да повиши производителността, ефективността и видимостта при работа на обекта. Дисплеят може да бъде разположен на челното стъкло или на страничния прозорец на кабината на редица машини Bobcat, включително мини багери, телескопични товарачи и мини товарачи.

Ново глобално развитие на марката Doosan Bobcat


Bobcat, като част от Doosan Group, разшири значително продуктовото си портфолио през последните пет години, като през този период пусна на пазара повече машини и прикачен инвентар, отколкото през цялата си история. Doosan Bobcat наскоро обяви нова глобална стратегия за брандиране с цел създаване на възможности за бизнес и растеж на продуктовото портфолио на Bobcat. Тази инициатива включва ребрандиране на продуктовото предлагане на Doosan Industrial Vehicle, доставчик на качествено оборудване за обработка на материали, включително мотокари, и Doosan Portable Power, водещ световен производител на въздушни компресори, мобилни генератори и осветителни кули под марката Bobcat. На Demo Days 2023 посетителите имаха възможност да разгледат първите продукти с новия търговски вид на Bobcat, които ще бъдат пуснати на пазара в близко бъдеще.

Източник: Българска транспортна преса