Bobcat E26 участва в акция по залесяване на Витоша

мини багер bobcat e26-на терен

Мегатрон ЕАД участва в засаждането на млади фиданки по време на традиционното залесяване по случай Седмицата на гората. В центъра на вниманието беше малкия по размер, но многофункционален мини багер Bobcat E26, който направи изкопите за засаждането на фиданките. Само за броени минути бяха направени седем дупки, благодарение на свредела, прикачен за машината.

Служебният зам.-министър на земеделието и храните проф. Иван Палигоров, който беше специален гост на събитието, не пропусна възможността да се запознае подробно с машините, които Мегатрон ЕАД предлага за сектор Горско стопанство с марки Bobcat и John Deere Forestry. Проф. Палигоров, който е и преподавател в Лесотехническия университет, определи портфолиото на двата бранда като „последна дума на техниката“ и изрази надежда, че студентите ще имат възможност да се докоснат до наистина качествени съвременни машини по време на обучението си.

Мини багерът Е26, с който бяха пробити дупките по време на залесяването, е с компактен размер, тежи 2,7 т., но е с редица възможности. Подобно на всички машини от Е-поколението, е надежден, комфортен, с плавно управление и мощна хидравлика. Машината опционално може да се конфигурира с дълго рамо или да бъде без допълнителна противотежест, улеснявайки транспорта с ремарке.

Инициативата по залесяване беше кулминацията на мероприятията, организирани по повод Седмицата на гората, и се проведе на територията на Югозападно държавно предприятие – Държавно ловно стопанство „Витошко-Студена“. Един от основните акценти тази година е нуждата да се алармира, че при пожар вековни дървета изчезват за секунди, а възстановяването на изгорелите декари става с десетилетия. 

Мегатрон ЕАД работи с водещите брандове, произвеждащи земеделска, горска, строителна и индустриална техника. Компанията предлага доставка, продажба и следпродажбено обслужване на земеделска, тежка, компактна и мини строителна и индустриална техника, техника за дърводобив, парково строителство и поддръжка, комунална техника и снегопочистване, компресори, генератори, хидравлични работни устройства, малогабаритна строителна техника.