Bobcat – незаменим помощник в Животновъдната Ферма

телескопичен товарач TL34.65HF

През годините сме свидетели за това, как други се опитват да копират успеха, но половин век по – късно Bobcat продължават да са лидер в индустрията. Историята на легендарните товарачи започва преди 57 години – през далечната 1958 година. Това е рожденната година на първият 3-колесен модел M60. През следващите няколко години идеята за компактната мултифункционална машина и селското стопанство се доразвива и възприема облика на съвременната концепция, неизменна брънка от машинопарка на всяко едно стопанство.

Родените във фермата машини с емблемата на малкия и пъргав Американски Рис притежават много възможности да извършват многообразна работа в помощ на фермера. И всяка година се появяват нови и нови възможности.

На много животновъди се в последно време се налага да разширят обработваемите площи, но свободнатаи хубава земеделска земя вече е оскъдна. За това фермерите прибягват до скъпо и трудно решение, за да подсигурят фуража на животните – да започнат разчистване на запустели с години пасища и селскостопански земи. Bobcat обаче има решение, което прави задачата значително по – лесна. Машината, която до момента е чистела обора, раздавала фураж, пробивала е дупки за ограда, чистела е снега и е заравнявала черния път от коловози, може да бъде впрегната да извърши дори и тази необичайна задача. В набора от стотици работни устройства, Bobcat могат да работят и с голям набор от прикачен инвентар, приложим в селското и горско стопанство, специално за разчистване на терени – роторна косачка, култиватор, мулчер за храстовидна растителност, сепаратор за буци и камъни и най – вече Горска Резачка,  с която машината може да повали и мулчира значителни по размер дървета със завидна бързина. За разлика от трактор с подобен прикачен госки мулчер, Bobcat работи на преден ход с този агрегат и може да вдигне устройството на 3 метра височина, за да повали значителни по височина дървета и после да мулчира дънера и клоните в почвата, като по този начин подпомага и наторяването. Ротора навлиза под нивото на повърхността, за да смеси добре остатъците.

Други подходящи решения за животновъдите Bobcat предлага и с най – малките си представители – верижният микро товарач MT55 без кабина и платформа за водача и колесните S70 и S100 – които въпреки, че притежават кабина, в която спокойно се побира едър човек, лесно преминават през малката врата на обора (S70 преминава през врата, широка по–малко от метър, а на S100 са му необходими само 120см). Заедно с това тези машини притежават мощността да товарят до 500 килограма бали сено, оборска тор и други материали, които се налага да пренасяте инцидентно. А новият S450 с напълно обновена кабина и дизайн, притежава способността да товари на 2,8 метра над 600 килограма. И разбира се за всяка една дейност има подходящото работно устройство – земеделска вилица с грапа, кофа с вилица, палетни вилици, миксиращи и фуражораздаващи кофи.  А когато дойде следващия голям сняг, на малкия помощник можете да закачите дори и роторен снегорин. Добре е да имате такъв, особено ако фермата ви се намира някъде в Родопите.

И не на последно място – при Bobcat компромиси в качеството не съществуват. Издържливостта на легендарната марка е ненадмината. Доказателство за това са стотиците работещи машини на над 10 000 часа. От официалният вностиел Мегатрон са севрвизирали дори и машина с въжено управление – произведена 70-те години, която и до момента работи. И най-накрая  – за да подсигури работата на машините, за които в голяма част от случаите е критично да са в непрекъсната готовност, Мегатрон разполага с голям екип от отлично обучени сервизни специалисти из цялата страна, специализирани ремонта на Bobcat техника, готови да реагират незабавно. В същото време благодарение на дългогодишният опит в сервизирането и продажбата на такава техника, Мегатрон поддържа адекватна наличност на резервни части и консумативи на склад за стари и нови модели.