Системата Bobcat Machine IQ вече се предлага като абонамент – Услуга със стандартни и премиум пакети


Разбираме, че управлението на бизнеса не винаги дава възможност за постоянно наблюдение на машините, дори през телефона, затова създадохме специализиран отдел, който да го прави вместо клиентите. Сервизните ни специалисти могат да проследяват машините на клиентите и се свързват с тях при необходимост от реакция за конкретни машини – обслужване, намалена ефективност, генерирана грешка и други. Целта на специализирания ни отдел е да помогне на клиентите ни:


Свържете се с нас на националния ни телефонен номер *5566, за да Ви разкажем подробно как можем да Ви помогнем в управлението на Вашия флийт.

Също толкова важно, колкото и работните обувки


С Machine IQ клиентите имат 24/7 достъп до важна информация за машините на своите смартфони или компютри. Снабдени с тази информация, клиентите могат да оптимизират използването на машините и да планират задачите за максимална рентабилност, като сведат до минимум времето на престой и проследяват разхода на гориво. Планирането на обслужването е улеснено с известията за поддръжка, което спестява на операторите време и пари, като им позволява ефективно да планират поддръжката на машините и да управляват работните площадки по време на планирания престой.

Свързването на клиентите с данните за техните машини не само повишава ефективността - то осигурява и спокойствие. Machine IQ повишава сигурността, като позволява на потребителите да създават геозаграждения и полицейски часове за машините, осигурявайки сигурност, че инвестицията им е защитена с персонализирани известия, които предупреждават потребителите при неоторизирано движение на машината.

Дилъри от цял свят казват, че машинният IQ е 'Промяна в играта'


Системата Machine IQ е широко разпространена сред стотици дилъри на Bobcat по света и определя наново стандартите за оперативна ефективност и обслужване на клиентите. Използвайки силата на данните от Machine IQ, дилърите могат да предвиждат и да се подготвят за нуждите от обслужване, преди да се наложи клиентите да вдигнат телефона. Тази превантивна реакция подобрява производителността на бизнеса, като същевременно създава повече допирни точки за дилърите за укрепване на взаимоотношенията с клиентите.


Стандартен пакет - Основни полеви данни

Пакетът Machine IQ Standard е абонаментна услуга, която позволява на клиентите да управляват ефективно своя машинен парк. Услугата е безплатна през първите две години от датата на доставка на оригиналното оборудване. Функциите на Machine IQ Standard включват:

- Основна система за наблюдение на телематиката - проследява ключови информационни точки, включително GPS местоположение и история, работни часове и последно регистрирани нива на гориво.
- Потребителски имена на активи - Позволява на клиентите да създават персонализирани имена за бързо идентифициране на машините в машинния парк.
- Проследяване на интервалите за поддръжка - Проследява редовната планирана поддръжка и позволява на клиентите да преглеждат инструкции на високо ниво в портала за всяка машина.

Пакет Премиум - Разширени функции и информация

Пакетът Machine IQ Premium дава възможност на клиентите да надградят абонамента си за машината с по-солидни данни за отчитане, за да подобрят мониторинга на оборудването. Той включва всички стандартни функции на Machine IQ плюс следното:

- Имейл известия за напомняне за поддръжка - Уведомява клиентите чрез имейл, когато наближава редовна поддръжка. Предупреждението предоставя информация на високо ниво за това как да се извърши редовната поддръжка, както и за съответните части. Клиентите могат да получат достъп до системата за проследяване на редовната поддръжка, за да видят каква планирана поддръжка предстои.
- Известия за код за неизправност и отстраняване на неизправности - Разпространява известия, ясно описание и стъпки за отстраняване на неизправности, ако машината съобщи за код за неизправност. Клиентите могат също така да се абонират за имейл известия за сигнали и отстраняване на неизправности.
- Създаване на периметър на действие и аларма за нарушения - Предоставя на клиентите възможността да задават потребителски граници и да получават имейл известия в момента, в който машината напусне определения оперативен отпечатък.
- Задаване на часове за работа и предупреждения за неизправност- Предупреждава клиентите чрез имейл, ако оборудването им се експлоатира извън определените дни или часове.
- Известие за откриване на движение - Уведомява клиента за движение на машината, когато ключът е изключен.
- Отчитане на използването на машината - Проследява ефективността и използването на машината, за да помогне на клиентите да вземат по-информирани решения. Функцията сравнява времето на празен ход, работното време и използването на гориво, както и генерира персонализирани отчети.
- Управление на известията в портала - Дава възможност на клиентите да наблюдават известията в рамките на портала. Ясният брояч на известията на началната страница осигурява едно-единствено място за управление на всички важни известия за машини.

Клиентите могат да изпитат предимствата на Machine IQ Premium с безплатен 90-дневен пробен период при всяка нова покупка на оборудване Bobcat с оборудване, отговарящо на изискванията на Machine IQ.

Свързване с функцията Machine IQ

Machine IQ се предлага фабрично с много модели оборудване и може лесно да се инсталира на съвместими машини Bobcat на място. Клиентите трябва да се свържат с местния си дилър, за да проверят съвместимостта.

Клиентите на Bobcat могат да получат достъп до Machine IQ, като посетят my.bobcat.com, създадат акаунт и влязат в системата. Алтернативно, мобилното приложение за Machine IQ може да бъде изтеглено от Google Play/Apple Store.

За Bobcat

От 1958 г. насам Bobcat дава възможност на хората да постигат повече. Като водещ световен производител на компактно оборудване Bobcat има гордо наследство от иновации и репутация, основана на предоставянето на интелигентни решения за най-трудните предизвикателства на клиентите. Подкрепена от подкрепата на световна мрежа от независими дилъри и дистрибутори, Bobcat предлага широка гама от компактно оборудване, включително товарачи, багери, телескопични товарачи, компактни трактори, косачки, прикачен инвентар, части и услуги и друго оборудване. Марката Bobcat е собственост на Doosan Bobcat.