Bobcat обновява портфолиото си от компактни колесни товарачи


Компактните колесни товарачи L75 и L85 са усъвършенствани с характеристиките на високотехнологичния модел L95


През 2021 г. Bobcat представи първия компактен колесен товарач - L85. През 2022 г. компанията добавя модела L75, а през 2023 г. Bobcat пуска на пазара своя премиум модел - L95.

Като част от програмата за непрекъснато усъвършенстване на Bobcat, базирана на обратната връзка с клиентите, компанията обяви годишни актуализации за L75 и L85 за 2024 г., което позволява на собствениците на последните версии на тези машини да се възползват от някои от усъвършенстваните функции, които бяха въведени миналата година при компактния колесен товарач L95.


Отличени с награди колесни товарачи


Гамата компактни колесни товарачи Bobcat продължава да печели награди. Моделът L85 беше обявен за победител в продуктовата категория в изданието за 2021 г. на световноизвестните награди iF Design Awards. През септември миналата година L75 и L85 спечелиха в категорията 'Продуктов дизайн' в международните награди BIG SEE, насърчаващи уникалните и оригинални творчески постижения.

С наградения дизайн на трите модела Bobcat е гарантирала, че те имат еднакво високо ниво на стандартни характеристики, осигуряващи висок комфорт и лекота на работа на оператора, включително:

- Отопляема кабина, проектирана спрямо изискванията на оператора
- Джойстик, интегриран в седалката с окачване
- Регулируем волан във всяка от двете посоки
- Ключ за запалване с бърз Start-Stop
- Автоматична паркинг спирачка за автоматично включване и изключване, според нуждите
- 5-инчов цифров екран с жизненоважна информация за машината, управлявана чрез механизма за управление с лоста за движение

НОВИ ФУНКЦИИ ПРИ L75 И L85 (2024 Г.)


POWER BOB-TACH (НОВО) - ФАБРИЧНА ОПЦИЯ ЗА L85


Това осигурява високоефективно свързване на прикачен инвентар на Bobcat за приложения, при които максималният капацитет за натоварване и пренасяне от кофата и палетната вилица не е толкова важен, колкото свързването с множество съвместими с Bob-Tach прикачни инвентари, които се използват на една и съща работна площадка със ските-шейни и компактните верижни товарачи Bobcat.


Отопляеми седалки от текстил с въздушно окачване (НОВО) - фабрична опция


Седалката в кабината вече предлага по-висока облегалка за гърба с облегалка за главата, както и пневматично окачване, заключващо се плаващо устройство и регулируема подлакътница за лявата ръка, което осигурява ново ниво на комфорт на оператора при L75 и L85. Текстилната повърхност на седалката с добавено отопление подобрява комфорта на оператора през цялата година - както при студено, така и при горещо време. Седалката включва и сензор за индикация на присъствието на оператора и за повишаване на безопасността (чрез деактивиране на спомагателния поток).


Подобрен контрол на прикачния инвентар (подобрен) - стандартна конфигурация при L85 / фабрична опция - L75

Bobcat е усъвършенствала системата за по-добро прикачване, като е добавила нови функции, които улесняват работата на оператора. Новата функция за гъвкаво задвижване позволява на оператора да променя оборотите на двигателя чрез ръчна настройка, независимо от педала на газта, по всяко време на работа. С тази промяна Bobcat е осигурил и функция за автоматично изключване, когато машината не се използва в продължение на четири секунди, за да се намали разходът на гориво.

Автоматичен контрол на движението (подобрен) - фабрична опция

За да подобри още повече комфорта на шофиране при по-висока скорост, както и при по-тежки натоварвания, Bobcat подобри тази функция, за да отговори на очакванията на клиентите въз основа на тяхната обратна връзка. Автоматично активираното окачване на стрелата на товарача подобрява комфорта на оператора и помага за предпазване на транспортирания материал от разпиляване при движение с кофа или палетни вилици. Също така има по-голяма стабилност при движение нагоре и надолу с товар/тежест. Логиката на дисплея също е актуализирана, за да показва състоянието на активиране - деактивиране на управлението на движението.


High Flow (подобрен) - фабрична опция


Тази уникална за бранша функция, адаптирана от други товарачи Bobcat, осигурява дебит от 100 л/мин за работа с прикачен инвентар с голям дебит, като например снегорини и рендета. За да подобри още повече работата на приставките с висок дебит, Bobcat е увеличила налягането от 200 на 225 бара. С тази промяна Bobcat също така е намалила с 50% времето за автоматично намаляване на натоварването, настроено за защита на хидравличните компоненти, когато машината е студена.


Управление с джойстик (подобрено) - стандартна конфигурация


Въз основа на обратната връзка с клиентите Bobcat е подобрила времето за реакция при движение напред-назад, както и многофункционалността на повдигане и преобръщане, за да подобри производителността и експлоатационния опит. Машините, които вече са на терена, могат да бъдат актуализирани просто чрез изтегляне на нов софтуер - това е още едно конкурентно предимство на Bobcat.


Подобрение на левия подлакътник за седалка с окачване (НОВО)

За по-голям комфорт при сядане и опора за лявата ръка. За да актуализирате текущата седалка с окачване на терен, тази функция се предлага чрез услугите на Bobcat за следпродажбено обслужване.