Bobcat помогна за възстановяването 553 местни предприятия в засегнатата от земетресението Турция


Миналата година, в партньорство с 'People in Need', водеща организация за хуманитарна помощ, Bobcat стартира безвъзмездна помощ в размер на 800 000 евро, за да подпомогне възстановяването на местната икономика и обществения живот в Турция.

Силните земетресения, които се случиха на 6 февруари 2023 г. в Турция, имаха опустошителни последици за повече от 9 милиона души, като над 240 000 сгради бяха повредени или разрушени.

По това време Bobcat оказа незабавна помощ със своето строително оборудване и предложи хуманитарна помощ на засегнатите от земетресението райони, като финансира местни нано- и микропредприятия на обща стойност 800 000 евро чрез проект за ранно възстановяване.

Целта на финансирането е да се възстановят малките предприятия, за да предоставят услуги, които са от решаващо значение за процеса на изграждане и възстановяване на местната икономика. Като част от ангажимента си за подкрепа на местно ниво, компанията си партнира с 'People in Need' - организация за хуманитарна помощ с глобален обхват и утвърдено присъствие в засегнатите райони.

553 подкрепени предприятия през първата година


'След опустошителното земетресение, което засегна Югоизточна Турция, Bobcat се ангажира да помогне на малките и микропредприятията да възстановят бизнеса си. В партньорство с организацията 'People in Need' ние успешно предоставихме помощ на 553 предприятия, като насърчихме възстановяването на жизненоважни връзки и укрепването на местните вериги за създаване на стойност. Тази продължаваща инициатива е на път да достигне до стотици предприятия и да повлияе положително на живота на хиляди хора', заяви Скот Парк, заместник-председател и главен изпълнителен директор на Bobcat.


Предоставяне на възможност на общностите да се възстановят и реконструират


'Bobcat демонстрира своята отдаденост към подпомагането на общностите да се възстановят и да се изградят отново. В партньорство с организацията 'Хора в нужда' Bobcat предоставя съществена финансова подкрепа на малкия бизнес, който е гръбнакът на местната икономика. Това финансиране помага на местните хора и техните предприятия да възобновят дейността си и да предоставят жизненоважни услуги на своите общности. От началото на програмата досега нашето финансиране е помогнало на над 500 предприятия и повече от 2000 физически лица', заяви Шимон Панек, директор и съосновател на организацията 'People in Need'.

Волкан Алпарслан (собственик на магазин за осветителни тела) 'Все още имам надежда.'


Навремето Волкан е имал триетажен салон за осветителни тела, който е превърнат в руини. Той отказва да позволи на трагедията да определи бъдещето му. Излизайки на новия пазар, Волкан отново отваря магазина си, готов да допринесе за възстановяването на Адияман. Организацията 'People in Need' разпознава устойчивостта на Волкан и своевременно му предлага финансова помощ, която му позволява да попълни наличностите си от осветителни тела и да стартира бизнеса си отново. С нарастването на клиентелата на Волкан нараства и неговият оптимизъм: 'Въпреки че преживях пълна загуба, надеждата ми остава непокътната. Твърдо съм решен да си върна това, което съм загубил', казва Волкан.

Vedat Gündüz (собственик на ресторант) 'Моите служители ме мотивират.'


'Старият ми ресторант беше напълно разрушен и не можах да запазя нищо от него. Успях да се сдобия с контейнер и започнах с поставянето на маси и столове около моя ресторант в контейнера и сега мога да посрещна 40 клиенти. Благодарение на финансирането успях да закупя материали за готвене и оборудване, което ми позволи да започна отново работа. Сега имам един служител на непълно работно време и двама на пълно работно време. Да ги виждам как работят и печелят пари, за да издържат семействата си, е това, което ме мотивира да работя и да продължа това пътуване.'

Емине Челик (собственик на магазин за тостове) 'Солидарността е ключът към възстановяването.'


'Въпреки огорченията и предизвикателствата перспективата ми е положителна. Аз съм силна жена и ще направя всичко, което е необходимо, за да подкрепя семейството си и да постигна мечтите ни. Безвъзмездните средства бяха като лекарство за мен - спасително средство - те ми позволиха да закупя необходимото оборудване и инструменти за моя магазин, както и материалите, необходими за тостовете. Успях отново да си стъпя на краката.'

'Всички истории, които чуваме от бенефициентите на проекта за ранно възстановяване, илюстрират устойчивост и решителност - ценности, които са ни скъпи. Нашето дарение вече оказа огромно въздействие, като рестартира бизнеса на хората и създаде възможности за работа, за да помогне на местните общности да се върнат към своето ежедневие. Именно чрез тези партньорства можем да постигнем истинска промяна', заяви Гари Хорнбахер, президент за региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) в Bobcat.

За организацията 'People In Need'


Организацията 'People In Need' е създадена през 1992 г. и постепенно се превръща в една от най-големите организации с нестопанска цел в Централна Европа, която се стреми да предоставя помощ във военни зони, райони, засегнати от природни бедствия, или места, където хората без подкрепа се борят да излязат от порочния кръг на бедността. Отделът за помощ и развитие на 'People In Need' работи в 27 държави, като всяка година изпълняваме проекти на стойност милиони евро, които помагат на стотици хиляди хора в необлагодетелствани райони по света.
машината с новата резачка за дървета и храсти XT FRC с допълнителен въртящ момент. Новата Plug and Play горска резачка с ширина 2 м е идеална за мулчиране, превръщайки малки растения в дървесен чипс.За Bobcat


От 1958 г. насам Bobcat дава възможност на хората да постигат повече. Като водещ световен производител Bobcat има гордо наследство от иновации, предоставяйки интелигентни решения на клиентите си, за да се справят с
най-трудните предизвикателства. Подкрепена от помощта на глобална дилърска мрежа, Bobcat предлага широка гама от решения за работната площадка, включително товарачи, багери, телескопични товарачи, мотокари и индустриални превозни средства, преносима мощност, трактори, косачки, оборудване за обновяване на тревни площи, леко уплътняване, прикачен инвентар, инструменти, части и услуги. Марката Bobcat е собственост на Bobcat, Inc., компания в рамките на Group.