Първо място IF Design Awards

bobcat съчленен товарач l85

Съчлененият товарач Bobcat спечели първо място на наградите за дизайн, организирани от IF Design Awards.

Щастливи сме да споделим, че нашият Съчленен товарач спечели приза за най-добър дизайн на наградите “iF Design Awards” 2021. iF Design Awards е едно от най-важните събития в света.

Организаторът на събитието, IF International Forum Design GmbH (със седалище в Хановер, Германия) е най-старата дизайнерска организация в света. Моделът L85 успя да спечели в подкатегория автомобили/ превозни средства, съревновавайки се с почти 10 000 претендента от 52 държави.

товарачи

Водеща на пазара машина

Базираната в Мюнхен дизайнерска компания Lumod GmbH работи с Bobcat върху L85. Ярослав Фишер, директор на продуктовата линия компактни товарачи Bobcat в Европа, Близкия изток и Африка, споделя: „Радваме се, че L85 спечели в подкатегорията ‚автомобили / превозни средства‘ и е награден с iF Product Discipline Award. Благодарим на Lumod за чудесната работа по дизайна на новата машина. Произведен в иновационния център на Bobcat в Добриш, L85 е проектиран да постави нов, водещ на пазара показател за ефективност в този сегмент на пазара. „

Максимална видимост, комфорт и лекота на работа

При разработването на L85, Bobcat се фокусира върху оптимизирането на интуитивността и видимостта на машината. Късата задна част, изцяло стъклените врати от двете страни, камерата за обратно виждане и LED светлините осигуряват най-добрата в класа странична и задна видимост. За да се постигне максимална лекота на работа и комфорт, всички контроли на оператора са групирани на страничната конзола, като джойстикът е свързан директно към подлакътника на седалката (уникални в тази категория размери).

Влизайки в категорията на челните товарачи, Bobcat вече има най-голямото портфолио от товарачи от всеки друг производител в света. Моделът L85, представен на революционното събитие на компанията ‘Next is Now’ през октомври 2020 г., вече е в пълно производство в производствения център на Bobcat за Европа- Добриш, Чехия.