Bobcat TL30.70 – съчетава компактен размер с голяма височина на повдигане

телескопичен товарач TL30.70

Tози 7 метров телескопичен товарач е уникално решение, което съчетава компактността с голямата височина на повдигане. Той комбинира размерите на стандартен 6-метров телескопичен товарач със 7-метра височина на повдигане и товарен капацитет от 3 тона. Това го прави изключително подходящ за животновъдните ферми с ограничено пространство. Налична версия с 75 кс двигател, без AdBlue.

С капацитет от 3 тона, TL30.70 е изключително подходящ за селскостопански ферми с разнообразна дейност. TL30.70 е с ниска кабина за места с обща височина 2,10 м за работа с ограничена височина – обора или склада. Компактния размер на TL30.70 гарантира неговата маневреност и отлична проходимост на трудно достъпни места.

Производителност
Работата с TL30.70 e по-ефективнa, с оптимален работен капацитет, по-бързи цикли и по-бързо маневриране.
От голямата, удобна кабина можете да се насладете на по-голяма видимост при работа.
С функции и системи, които не се предлагат от други, телескопичните товарачи Bobcat® са лидери в сектора.

С възможност за извършване на повече дейности с помощта на разнообразните работни устройства Bobcat

Като използва 50-годишния си опит в разработването на двигатели, Bobcat е проектирал двигателя D34 за високи експлоатационни дейности, като същевременно поддържа много ниско потребление на гориво. Тази серия двигатели отговаря на окончателните разпоредби за етап IV / Tier 4 с филтър за намаляване на емисиите на DPF, който включва рециркулация на отработените газове (EGR), катализатор за дизелово оксидиране (DOC) и селективно каталитично редуциране (SCR). Bobcat D34 се предлага с 75, 100 и 130 к.с. Повишеният му въртящ момент се постига от висококачествена електронна система за впръскване на горивото, технология High Pressure Common Rail (HPCR) и турборегулирано управление на въздуха. Компактният дизайн позволява оптимизирана интеграция, което води до отлична достъпност и видимост от дясната страна на кабината.

Хидростатична скоростна кутия

2

Bobcat телескопичните товарачи са с хидростатична скоростна кутия, която осигурява бърза и плавна мощност, точно когато имате нужда от нея, с висок въртящ момент за ефикасно загребване. Работата е безопасна и лесна, с много допълнителни функции, които помагат бързо и ефективно да бъдат постигнати поставените задачи: две скорости с възможност за ръчна смяна, функционалност за автоматично смяна при тежки натоварвания и система за управление на скоростта (SMS).

Система за управление на скоростта (SMS)

3

Bobcat TL30.70 е с възможност за поддържане на оптимални обороти, дори когато трябва да се движи бавно! С помощта на системата за управление на скоростта (SMS) на Bobcat, може да бъде регулирана скоростта на движение независимо от оборотите на двигателя. Системата позволява задаване на оборотите на двигателя до оптималните за прикачното приспособление, а също така и позволява избор на скоростта на движение. Това е особено полезно при работа с приспособления, които изискват бавна и постоянна скорост на движение при поддържане на високи обороти на двигателя.

КОМФОРТ

4

Превъзходна видимост

Bobcat винаги се стреми да даде идеални условия за работа, което включва осигуряване на добра видимост извън непосредствената работна зона. Като гарантира, че операторите винаги са наясно със заобикалящата ги околна среда, дизайнът на панорамната кабина на Bobcat насърчава много по-плавни работни процеси, по-висока производителност и по-голяма безопасност.

Ниско / високо положение на кабината

5

За този модел Bobcat предлага избор от две конфигурации:
По-компактен, когато избирате ниска позиция в кабината (идеално за ферми със сгради с нисък таван например). По-пълна видимост с висока позиция на кабината. И в двата случая кабината е идентична: същият комфорт, същото управление.

Многофункционален и ергономичен джойстик

6

Bobcat ви предлага единичен джойстик: той е с изцяло електро – пропорционална функция за всички движения на машината (повдигане, наклон на кофата, телескопиране), интегриран FNR (преден / неутрален / заден ход). Това гарантира на оператора възможно най-голяма точност, както и безопасната манипулация на товарите. Хидравличната система и джойстика позволяват комбинираните движения, което гарантира бързите циклови времена, оптимална скорост на работа и в крайна сметка – по-голяма рентабилност на инвестицията. Машината има интуитивно управление, с възможност за различни настройки, като регулиране на скоростта на движение и насройка хидравличния поток към спомагателната линия. Джойстика Bobcat е по-безопасен, тъй като операторът винаги е с едната ръка на волана.

Лесна употреба

Опростената конструкция и интуитивността са ключови думи, когато Bobcat проектират Телескопчните товарачи, поради което машините са придобили отлична репутация на лесни за употреба и управление с функции за контролиране на всичко с един джойстик, просторната кабина, системата за бързо прикачане (за лесна смяна на работните приспособления), достъп до кабината с едно натискане и др. Операторът може да конфигурира машината си така, че да отговаря на навиците си с контрол върху лоста на волана или върху волана и джойстика, за да се постигне желаната производителност. Ергономичното управление е добре идентифицирано с осветени и интуитивно позиционирани бутони, а регулируемия волан, опростеният екран и полуавтоматичното подравняване на колелата, наред с другите функции, допринасят за лесната употреба.

Полуавтоматично нивелиране на колелата

7

Тъй като всеки тип работа е различен, телескопичните машини Bobcat са оборудвани с 3 различни режима на управление (2WS / 4WS / CRAB). Режим на управление с две колела за шофиране по шосе и използване при висока скорост, режим на управление с четири колела, когато вашата работа изисква малък радиус на завиване в затворени пространства и режим на каране със страничен подход. Операторът може лесно да промени режимите на управление, за да се адаптира към работата си. Полуавтоматичното подравняване на колелата осигурява автоматична помощ на оператора, като гарантира, че колелата винаги са подравнени при смяна между трите режима на управление. Нивелиранрто може да се извърши и ръчно.

Система за интелигентно управление (SHS)

8

Благодарение на системата Smart Handling от Bobcat комбинират прецизността с производителността. Тази уникална система позволява на оператора лесно да регулира скоростта на движенията на стрелата (повдигане, накланяне и телескопиране ) чрез бутоните на джойстика. Перфектното решение, когато има нужда от висока мощност на двигателя и прецизни движения на стрелата. Максимална адаптивност към работата, която трябва да бъде изпълнена!

Демпфериране при прибиране на стрелата наклона на кофата

9

Работата с товари може да бъде трудна, дори при опитни оператори. За по-голямо удобство и безопасност, Bobcat разработи система за демпфериране, която позволява по-плавна работа без удари, когато кофата е близо до минимален и максимален ъгъл или стрелата – близо до пълно прибиране.

Многофункционален LCD дисплей

10

Ясен и лесен преглед на всички работни параметри … с натискането на един бутон. Това лесно и интуитивно табло за управление дава на операторите цялата необходима информация: работно време, ход или скорост на двигателя, ъгъл на рамото, ъгъл на изравняване на рамката, допълнителна настройка на хидравличния поток и много други.

Еко режим

11

Пестене на гориво при изпълнение на ежедневната работа! Режимът ECO позволява да бъдат поддържани хидравличните показатели, без бъде използвана пълната мощност на двигателя. По този начин работата бива извършвана с по-ниски обороти, по-малко шум и по-нисък разход на гориво.

Механична окачване на кабината

12

Разположено под кабината, механичното окачване на кабината помага да се омекотяват ударите и да се даде на оператора по-плавно каране и високо ниво на комфорт.

Работни светлини

13

За по-голяма сигурност и комфорт работните светлини на Bobcat са разположени в горната част на кабината (2 в предната и 1 в задната част) давайки видимост и възможност за работа през тъмната част на денонощието.

Автоматична спирачка при паркиране

14

Функцията за автоматично паркиране осигурява допълнително ниво на безопасност при ежедневните операции. Той автоматично се задейства при ниски обороти на двигателя или изключен двигател, което прави операциите по-прости и по-бързи за оператора, който се концентрира върху работата си.

Шаси и стрела

15

Bobcat е проектирал всички телескопични машини със една и съща здрава заварена структура с повишена твърдост. Защитна плоча на ходовата част защитава основните компоненти.

Система за защита от претоварване (AMA)

16

Системата AMA дава на машината оперативна безопасност в съответствие с EN15000. Тази функция моментално показва нивото на стабилност на оператора и автоматично блокира опасните движения, за да предотврати всякакви проблеми със стабилността.

Електронно изключване на акумулатора (EBD)

17

Изтощения акумулатор може да доведе до спиране на работата . Електронното и автоматично изключване на акумулатора значително намаляват вероятността за проблеми с него и бързото му влошаване на работа . Щом ключът е изключен, акумулатора се изключва едновременно.

Кабина на оператора ROPS / FOPS

 Безопасността е основна грижа за Bobcat. Ето защо от Bobcat проектират всички кабини за Телескопични товарачи устойчиви на най-тежките условия. Всичките кабини са тествани със стандартите за защита от преобръщане (ROPS) и стандартите за защита за падащи предмети (FOPS).

Ефективна система за охлаждане

Телескопичните машини Bobcat са оборудвани с пакет за охлаждане от ново поколение, който осигурява гладко и стабилно управление на температурата на хидравличното масло и оптимизиране на живота на хидравличните маркучи. Насоченият поток на засмукване от горната част на машината и високото разположение на радиатора осигурява по-добра ефективност на охлаждането, тъй като се всмуква въздух без прах.

Въздушен префилтър циклон
Вграденият циклонен въздушен префилтър с автоматична евакуация на прахта помага да се увеличи времето за работа. Технологията намалява запушването на филтъра и осигурява ефективно охлаждане на двигателя в запрашена среда.

Здрав дизайн на стрелата

Телескопичните машини Bobcat са проектирани с комбинация от специфични характеристики, за да се постигне максимална надеждност дори в най-тежките условия, включително стомана с висока якост, U заварени профили, интегрирана глава, носещи плъзгачи от ново поколение, големи болтове и големи стоманени вложки за намаляване на коефициентите на триене.

УНИВЕРСАЛНИ ПРИКАЧНИ УСТРОЙСТВА

18

Quick-Tach захващане.

Bobcat Quick-Tach е система предоставяща възможност за перфектно, здраво и компактно захващане на прикачения инвентар
Функцията за хидравлично заключване позволява безопасна и бърза смяна на приставките, без напускане на кабината.

19
Универсалност на прикачения инвентар

Преместване на материали , товарене на камиони с няколко типа и размери кофи, обработка на бали с вилици, повдигане на елементи с лебедки … Телескопичните товарачи Bobcat са многофункционални машини за много видове работни дейности благодарение на широкия диапазон от прикачен инвентар!

20

Помощна линия, управлявана от джойстика
Контролирането на допълнителната хидравлична функция се извършва лесно с помощта на дръжката на джойстика. Това позволява лесното управление на работата на хидравлично захванати прикачни устройства, като например клампи или лебедки.

21
Допълнителна хидравлична линия на стрелата

*Допълнителната хидравлична линия прави работата по-лесна и по-ефективна. Bobcat предоставят иновативни за сектора решения изразяващи се в:
*Система за бърза връзка (Quick Connect System – FCS):
*Бърза и лесна смяна на хидравличните приспособления с интегрирана система за освобождаване на налягането,
*Помощно управление на потока (AFM):
*Настройка на хидравличния поток
*Непрекъснат допълнителен хидравличен поток, дренажна линия